Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Képviselői beszámoló - Tokody Marcell Gergely

Rate this item
(0 votes)

Tisztelt kőbányai Honfitársaim! Egy hónap telt el azóta, hogy az Önök bizalmából megnyílt számomra annak lehetősége, hogy önkormányzati képviselőként tevékenykedjek, s azt gondolom, hogy illő számot adnom az eddigi munkámról. Ezt a jövőben rendszeressé kívánom tenni. Amint arról már értesülhettek, a Kulturális, Oktatási és Sport Bizottságban, valamint a Kerületfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságban dolgozom. Igyekszem a lehető legrövidebb formában, a leglényegesebb pontokat kiemelve, érthetően és egyszerűen felsorolni az eddigi tevékenységemet.

- A kerület óvodáinak téli nyitvatartási rendjével kapcsolatban kértem, hogy az ügyeletes intézmények kijelölése a szülők előzetesen felmért igényeihez a lehető legnagyobb mértékben igazodva történjen meg. Ennek eredményeként az eredeti terven sikerült pozitív irányban változtatást eszközölni. Köszönöm a hajlandóságot és a rugalmasságot!

- Támogattam, hogy 2011-ben ne emelkedjen se a telekadó, sem pedig az építményadó.

- Támogattam a térfigyelő kamerarendszer bővítését. A közbiztonság azonban olyan kulcskérdés, elodázhatatlanul fejlesztendő terület, ahol ennél sokkal komolyabb erőfeszítések szükségesek. Remélem, hogy nagy hangsúlyt kap a jövőben ez a terület.

- Támogattam a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójának leváltását. Aki szeretne olvasni róla, hogy ki is volt ő, az ezen a hivatkozáson keresztül elérhető helyeken talál némi információt.

- Határozottan kiálltam amellett, hogy Kőbányára soha többé nem tekinthetnek úgy, mint egy olyan kerületre, ahová a főváros odahordhatja a szemetét. Ennek érdekében a jövőben sem vagyok hajlandó támogatni semmiféle kezdeményezést, amely arra irányul, hogy nagy mennyiségű hulladékot hozzanak a kerületbe. Emellett, ha valamelyest a környezetvédelemnél járunk, feltétlenül megjegyeznem, hogy a zöld gondolat elsőbbsége mindig meg kell, hogy legyen. Nem azért vannak az igen tekintélyes kiterjedésű parkjaink, hogy elhanyagoljuk vagy felszámoljuk őket, hanem azért, hogy jó gazdaként gondjukat viseljük, annak érdekében, hogy az itt élők felüdülésére, örömére legyenek.

- Felvetettem, hogy csak azon kisebbségi önkormányzatok kérelmére juttassunk anyagi segítséget, amelyek esetén valóban van képviselt kisebbség, és nem csupán holmi ún. etnobizniszről van szó. A jövőben ki kell dolgozni annak lehetőségét, hogy ellenőrizzük, valóban van-e megfelelő kulturális tartalom, valós kisebbségi képviseleti tevékenység az egyes támogatandó rendezvények mögött.

- Támogattam annak kezdeményezését, hogy korcsolyapálya létesüljön a kerületben. Első körben már vélhetően idén télen, a későbbiek során pedig majd állandó jelleggel. Emellett görkorcsolyázási lehetőség is kialakításra kerülne.

- Intézményi strukturális átalakítások következtében felmerült a Pataky névváltoztatásának lehetősége. Kértem, hogy éljünk a lehetőséggel, egyúttal egy konkrét felvetésem is volt. Tekintettel arra, hogy egy művelődési központnak kell nevet adni, álláspontom szerint olyasvalakiről lehetne azt elnevezni, aki kulturális, népművelő tevékenységével sokat tett a magyar kultúráért. Véleményem szerint Wass Albert lehetne az intézmény névadója. A XX. századi magyar irodalomnak ő olyan alakja volt, aki egész életét a magyarságnak, a magyar kultúra ápolásának szentelte. Tette ezt íróként, közíróként, költőként, derék emberként. Sajnos ő mind a mai napig nem áll megfelelő helyen a köztudatban, ezt a helyzetet pedig orvosolni kell. Kőbánya ilyen módon jó példával járhatna elöl nemcsak Budapestnek, hanem egész Magyarország számára is. Ezzel együtt fontosnak tartom azt is, hogy kérdezzük meg a lakosság véleményét az ügyben. Ha pedig már a kulturális intézményeknél járunk, jöjjön egy jó hír: lesz közösségi ház Újhegyen! Bár nem voltam hivatalos az ezzel kapcsolatos megbeszélésre, így sok részem ebben sajnos nem lehetett, de nagyon örülök neki, hiszen egy régi álom fog valóra válni – reményeim szerint minél előbb.

- A jövő év során teljesen meg fog újulni a Kőbányai Önkormányzat honlapja. A testületi ülésen felvetettem, hogy amennyiben ez megvalósul, úgy határozott kérésem, hogy tegyük lehetővé egyúttal a testületi ülések közvetítését, mert így a választópolgárok figyelemmel kísérhetik a képviselők munkáját, ráadásul úgy, hogy még csak ki sem kell mozdulniuk otthonról. Polgármester Úr támogatásáról biztosított az ügyben, amit ezúton is köszönök neki!

Kissé hosszú lett a felsorolás, noha mindez csak egy része a teljes tevékenységi listának. Igyekeztem a legfontosabb mozzanatokat összeszedni. Remélem, sikerült.

Az eddigiek során a javaslatok nagy részét támogatni tudtam, ám ez nem pártszimpátia alapján volt így, hanem azon egyszerű okból, hogy ezek többségében jó döntések voltak. Pozitívumként értékelem, hogy több kezdeményezésemet is hajlandó volt a többség támogatni, megvan részükről a párbeszédre való hajlandóság. Bízom benne, hogy ez a jövőben is így marad. Összességében azt tudom mondani, hogy pártoktól függetlenül, kész vagyok minden olyan javaslatot támogatni, amely a kőbányai lakosság érdekét szolgálja, de semmi olyat sem vagyok hajlandó megszavazni, amelynek kedvezményezettje nem az ember és a közösség, hanem a pénz, a túlhajszolt profit és az önös érdek. „Mert itt nem az a kérdés, hogy ki vesse el a jó, s a hasznos magot, hanem, hogy el legyen vetve”. (gr. Széchenyi István)


Last modified on Sunday, 07 November 2010 17:18

Hírek

Régi képek, emlékek

Látkép
A Gergely-bánya
Áll a szobor
Az iskola
Építik a tavat
Épül a lakótelep
Minden a helyére kerül
Épül és szépül
Régi kép
Dolgos kezek

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia