Kőbányai Közösségi Hírlap

Az idén februárra balesetveszélyessé vált az Újhegyi Uszoda tetőszerkezete. A helyzet tisztázása és a károk felmérése érdekében az önkormányzat megbízásából a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. szakértőkkel mérette fel a tető állapotát.

A vizsgálatokból és a külső, drónnal készült felvételekből az derült ki, hogy az uszoda látogatóinak biztonsága érdekében a teljes tetőszerkezetet újra kell építeni, mert a 30 évvel ezelőtt alkalmazott műszaki megoldások nem voltak megfelelőek, az átszellőzés hiánya a tető jelenlegi balesetveszélyes állapotát idézte elő. 

Az új tetőszerkezet tervezése megkezdődött, a Kőbányai Önkormányzat, a munkálatokat irányító Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. és a működtető Kocsis Sándor Sportközpont mindent megtesz azért, hogy - a biztonságos használat feltételeinek megteremtését követően - az Újhegyi Uszoda újra megnyithassa kapuit a látogatók előtt.

Az Önkormányzat köszöni a türelmet!

 

Forrás: Kőbányai Önkormányzat

A kőbányai rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához, aki - a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint  - 2018. február 6-án 14 óra és 16 óra között az Agyagfejtő utca egyik társasházában felfeszített egy postaládát, és onnan mobiltelefon-tartozékokat lopott el. A férfi "megmutatta" az arcát a kamerának mielőtt felvette volna a kapucniját, ezzel komoly esélyt adott a bűnüldöző szerveknek az azonosításához. Az elkövetőről készült felvételek EZEN a linken, a képre kattintva, vagy a cikk alatt tekinthető meg:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

Forrás: Budapesti Rendőr-főkapitányság, BRFK, Police.hu

Kategória: Kék, bűn és rend

Új koncepcióval debütál az Auchan Budapest X. kerületében - az új üzletben valósul meg Magyarországon elsőként az áruházlánc „click & collect” szolgáltatása

Digitális szolgáltatások, jó megközelíthetőség és széles árukínálat a már megszokott kedvező árakkal: így jellemezhető az Auchan új áruháza, amely közel négyezer négyzetméteren várja vásárlóit mától Budapesten. A X. kerület frekventált részén megnyílt első hazai Auchan superstore formátumú üzletben egyedülálló módon az áruházlánc internetes oldalán rendelt termékeket is átvehetik a vásárlók. Magyarországi terjeszkedésének fontos mérföldkövéhez érkezett az Auchan Retail Magyarország. Az áruházlánc egy hazánkban még újdonságnak számító, de az USA-ban és Nyugat-Európában már bevált, a vásárlók igényeihez az eddigieknél is jobban alkalmazkodó üzletkoncepciót valósított meg Kőbányán, amely már a vállalat megújult imázsával várja vásárlóit.


Az Auchan Retail Magyarország superstore formátumú üzletében a szupermarketek kínálatánál jelentősen szélesebb áruválasztékot és innovatív vásárlási megoldásokat kínál kedvező árakon. A friss élelmiszer mellett szezonális és nem élelmiszer típusú termékek is helyet kapnak a polcokon, így a havi nagybevásárlást és a napi szükségletek beszerzését egyaránt könnyen, egy helyen intézhetik a családok. Az Auchan áruházláncnál most bevezetett, egyedülálló „click & collect” szolgáltatással pedig a pénztári sorbanállás is elkerülhető, hiszen az interneten megrendelt termékeket az áruház egy erre a célra elkülönített részén is át lehet venni.

Az új koncepció szervesen illeszkedik terjeszkedési stratégiánkba, amely a már megszokott kedvező árak mellett a többcsatornás kereskedelem megvalósítását, vásárlóink még magasabb színvonalú kiszolgálását, ezáltal piaci jelenlétünk további erősítését tűzte ki célul. Ennek jegyében nyitotta meg korábban az Auchan első szupermarketjét Szekszárdon, valamint online áruházát, amely mára teljes Budapesten és a főváros agglomerációjában is elérhető” – mondta el az ünnepélyes megnyitón Dominique Ducoux, az Auchan Retail Magyarország vezérigazgatója.

Kőbánya ma a főváros egyik legdinamikusabban fejlődő kerülete. A modernizációhoz a kormányzati, önkormányzati beruházások mellett a magánberuházások is nagyban hozzájárulnak. Örömmel vettem az új áruház megnyitásának hírét, valamint, hogy az Auchanúj koncepciójával kerületünkben debütál. Bízom abban, hogy az új áruház a kőbányaiak megelégedésére szolgál majd.” - tette hozzá Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere.

Az üzletnyitás a helyszín tekintetében is hiánypótló. Az Auchan Retail Magyarország superstore koncepciójának megfelelően jól megközelíthető, a vásárlókhoz közel, városi közegben elhelyezkedő ingatlant választott az áruházlánc. A X. és a szomszédos kerületekben lakók így gyalog vagy tömegközlekedéssel is egyszerűen és gyorsan érhetik el a közel négyezer négyzetméteres új áruházat, amely a Gyömrői út 99. alatt már működő kereskedelmi parkban kapott helyet.


Háttérinformáció az Auchan Retail Magyarországról:

Az Auchan Retail Magyarország 19 hipermarketet egy szupermarketet, 18 diszkont üzemanyag-töltőállomást és online áruházat üzemeltet, és közel 7 000 főt foglalkoztat. A vállalat jelentős gazdasági szereplővé vált az elmúlt 19 évben az eddigi, mintegy 200 milliárd Ft értékű magyarországi beruházással. Az áruházlánc széles választékáról és diszkont árairól ismert. Az Auchan elkötelezett, hogy jobbá tegye vásárlói, munkatársai és partnerei életét, és hozzájáruljon a lakosság életminőségének javításához, 2016-ban a vállalat negyedik alkalommal nyerte el a Fogyatékosság-barát munkahely elismerést, a fogyatékkal élők integrációját segítő programját pedig 2017-ben a CSR Hungary Díjjal ismerték el.

Forrás: Ogilvy Public Relations, Auchan Retail Magyarország

2016-ban befejeződött az Újhegyi sétány Harmat és Bányató utca közötti szakaszának felújítása: az ott lakók és az ide látogatók is örömmel vették használatba a kellemes környezetté alakított akadálymentessé tett sétányt. 2018. áprilisában az északi szakasz, azaz a Harmat utca és a Mádi utcai részt teszi a Kőbányai Önkormányzat szebbé, élhetőbbé. Ennek keretében a biztonságos átkelés érdekében áthelyezik a gyalogátkelőt a Mádi utcánál. Megújítják a játszóteret és a 2-12 éves korosztály számára új játékelemeket telepítenek, szép és biztonságos kerítéssel veszik azt körbe. A játszótérhez kapcsolódva köztéri WC és pelenkázó létesül, akadálymentes egységgel.
 
 
Megújul a Spar előtti rész, ahol közösségi találkozó helyet alakítanak ki. A nyári melegben ezt páraoszlopok teszik kellemessé. Felújítják a csatorna és vízellátó rendszereket, melyeket új, szép térburkolattal fednek le. A kiépülő zöldterületeket automata öntöző rendszerrel tartanak frissen, szépen. Az ott lakók nyugalmának biztosítása érdekében új útcsatlakozás épül a Spar gazdasági bejáratához.

Végezetül fontos megjegyezni, hogy a felújítás részeként megújul a Csodafa Óvoda és Gyermeksziget Bölcsőde kerítése és bejárata is. A munkálatokkal párhuzamosan az óvoda és a bölcsőde épülete és homlokzata is új külsőt kap.

Sétány végpontját egy távolról is jól látható térplasztikai ”Jel” fogja lezárni. A felújítandó részen 5680 négyzetméteren történik favédelem, fakivágás, fapótlás, növénytelepítés, kertépítés, és fenntartási munka.

A munkálatok 2018. április közepén kezdődnek és decemberre befejeződnek. Ebben az időszakban is megközelíthetőek és használhatóak lesznek a területen lévő közintézmények, üzletek.

Lakossági fórum és véleményláda

A tervek részleteiről Dr. György István kormánybiztos, Kovács Róbert polgármester, valamint az önkormányzat és a tervezők munkatársai lakossági fórumon számoltak be március 26-án. Az eseményről készült videó-összefoglalót EZEN a linken tekinthetik meg.

Hamarosan "Véleményládát" is kihelyeznek az Újhegyi Közösségi Házban, ahol bárki megoszthatja a tervekkel kapcsolatos észrevételeit, véleményét.

Forrás: Pro-koord, Kőbányai Önkormányzat, Kovács Róbert polgármester Facebook oldala

A Cselekedjünk Alapítvány által működtetett újhegyi Gazda-Sziget termelői piac célja a magyar termékek és tudatos vásárlás népszerűsítése, helyi termelők piacra jutásának segítése, a magyar kézműves hagyományok ápolása, népszerűsítése. A termelői piacok várják mindazokat, akik szeretnének ellenőrzött hazai gazdálkodásból származó, egészséges, magyar élelmiszereket vásárolni.

Újhegyi Termelői Piac
Cím: 1108 Budapest, Újhegyi sétány 16.
Nyitvatartás: Péntek: 14:00-18:00
Weboldal: termeloit.hu

Kolbászból kerítés

A Mini Sütimanufaktúra termékei

Savanyúság

Tojás

...és minden más!

Kategória: Aktuális

A Cselekedjünk Alapítvány ingyenes nyugdíjas klubot működtet az újhegyi Cselekedjünk Adománybolt és Közösségi Tér helyiségében azzal a céllal, hogy hozzájáruljon a Kőbányán élő nyugdíjas korú lakosság életminőségének fejlesztéséhez, a helyi nyugdíjas közösség erősítéséhez.

Az ingyenes nyugdíjas klub szolgáltatásai:
- senior torna
- egyén- és probléma központú számítástechnika és internethasználat oktatás
- ingyenes internet hozzáférés biztosítása
- az egészséges életmódról tanácsadás és előadások szervezése
- kulturális szolgáltatás (filmvetítés, ingyenes könyvszekrény működtetése)
- tematikus napok szervezése

Senior torna

Időpont: kedd és csütörtök: 10:30-11:30 óra között
Helyszín: Cselekedjünk Adománybolt és Közösségi Tér, 1108 Budapest, Újhegyi sétány 14/A
További információ és kapcsolat: telefonszám: 0620/312-18-90, email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , weboldal: www.cselekedjunk.hu

Kategória: Ajánló

A Kőbányai Önkormányzat 2018. április 14-én, szombaton 9:00 órakor várja a városi környezet tisztasága iránt elkötelezett kerületi lakosokat közös kerülettakarítási, hulladékgyűjtési akcióra!

Helyszínek:
- Gép utca (garázsok környéke)
- Barabás utca (MÁV-kerítés mellett)
- Tárna utcai zöldterület (Gránátos utcánál)
- Álmos utcai erdő (XVIII. kerületi lakosok bevonásával)
- Hangár utcai erdő

Várják továbbá a kerületi iskolák tanár- és diákközösségeit és a kőbányai vállalkozókat 2018. április 20-án, pénteken, az intézményeik, munkahelyük környezetének megtisztítására!

Minden résztvevő a KŐKERT Kft.-től meglepetés ajándékot kap!

A szükséges eszközöket (zsákok, kesztyűk stb.) a KŐKERT Kft. a helyszíneken biztosítja.

Az intézmények előzetes jelentkezés alapján vehetik át az eszközöket a KŐKERT Kft.-től.

Jelentkezni és további információt kérni a Városüzemeltetési Osztályon, a +36 1 4338 283-as telefonszámon lehet.

Forrás: Kőbányai Önkormányzat

Kategória: Aktuális

Lakossági fórum lesz az Újhegyi sétány felújításának II. ütemével kapcsolatban 2018. március 26-án, hétfőn, 17:00 órától. A Kőbányai Önkormányzat folytatja az Újhegyi sétány felújítását, tovább szépül kerületünk legnagyobb lakótelepének főutcája. A tervek újbóli bemutatására, a felújítási munkálatok részleteinek ismertetésére, valamint a kérdések és felvetések megvitatására szeretettel várnak minden érdeklődőt.

A fórumot tartja: Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere
A fórumon részt vesz: dr. György István, Budapest Főváros kormánymegbízottja

Helyszín: Újhegyi Közösségi Ház (1108 Budapest, Újhegyi sétány 16.)
Időpont: 2018. március 26., hétfő, 17:00 óra

Bővebb információ a plakátra kattintva érhető el:

2018. február 06., kedd 09:47

Hat hétig zárva lesz az Újhegyi Uszoda

A Kőbányai Önkormányzat arról adott tájékoztatást a honlapján, hogy a Kocsis Sándor Sportközpont Újhegyi Uszodájában a balesetveszély elkerülése érdekében elengedhetetlenné vált egyes azonnali karbantartási munkálatok elvégzése. A rendkívüli karbantartás miatt az Uszoda a munkálatok elvégzésének idejére 2018. február 5-étől zárva tart, a szolgáltatásai szünetelnek. Az Uszoda előreláthatólag hat hétig nem fogad vendégeket.  A munkálatok elvégzését követően az Uszoda újbóli megnyitásáról tájékoztatást fognak adni.
 
Az Önkormányzat szíves megértésünket kéri.

Kategória: Sport
2018. január 29., hétfő 21:23

Megjelent a a 2018-as Kőbányai Kalendárium!

Kovács Róbert polgármester kezdeményezésére, valamint ötlete nyomán, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ kiadásában és a Kőbányai Önkormányzat gondozásában elkészült a Kőbányai Kalendárium VI. évfolyama a 2018-as esztendőre. A Kőbányai Önkormányzat a kiadványt ingyenesen adja az érdeklődő kőbányaiaknak! 

A kiadvány igényelhető e-mailben, a ‪ Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen név, lakcím és telefonszám megadásával, majd a visszaigazolást követően átvehető a következő helyszíneken:
- Kőbányai Polgármesteri Hivatal Ügyfélközpontja (1102 Budapest, Állomás utca 26.)
- Kőbányai Polgármesteri Hivatal Újhegyi Ügyfélszolgálata (1108 Budapest, Újhegyi sétány 16.)
- Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ recepciója (1105 Budapest, Szent László tér 7-14.)
- KÖSZI recepciója (1105 Budapest, Előd u. 1.)
- Pongrác Közösségi Ház recepciója (1101 Budapest, Gyöngyike utca 4.)
- Újhegyi Közösségi Ház recepciója (1108 Budapest, Újhegyi sétány 16.).

A Kalendárium átvételekor egy regisztrációs lap is kitölthető, amellyel tájékoztatás kérhető a kőbányai eseményekről, közérdekű aktualitásokról.

Legyen Ön is tagja a Kőbányai Kalendárium olvasóközösségének!

Forrás: Kőbánya.hu

Kategória: Ajánló
1. oldal / 502

Édua Infomédia

Top Desktop version