Kőbányai Közösségi Hírlap

Ajánló

Verbai Lajos, a Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény vezetője minden érdeklődőt szeretettel vár a "Hölgy utca ürömei" című vetítettképes előadásra. A részvétel ingyenes. További részletekért kattintson a plakátra!

Időpont: 2018. április 26., csütörtök 17:00 óra
Helyszín: Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ, 1105 Budapest, Szent László tér 7-14.

2018. április 23., hétfő 10:32
Kategória: Ajánló
Írta:
Bővebben...

Negyedik alkalommal rendeznek két órás futó-rekordkísérletet az Óhegy parkban április 29-én, 10-12:00 óra között. Az eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a rekordkísérletre IDE kattintva lehet.

A futókör hossza: 1400m

Az esemény Facebook oldala EZEN a linken érhető el.
Helyszín: Óhegy parki futókör, Óhegy park, 1103 Budapest, Dér utca
Időpont: 2018. április 29., 10:00–12:00 óra között

További részletek a plakáton!

2018. április 23., hétfő 10:32
Kategória: Ajánló
Írta:
Bővebben...

A Kőbányai Önkormányzat idén nyolcadik alkalommal rendezi meg a Kőbányai Halmajálist, amely május 1-jén egész napos kikapcsolódást ígérő programsorozattal várja a családokat az Óhegy parkban. A Halmajálison ismét lesz halászléfőző verseny, amelyre várják baráti, munkahelyi és lakóhelyi közösségek, valamint társaságok és civil körök jelentkezését.

További részletekért kattintson a plakátokra!

2018. április 20., péntek 21:45
Kategória: Ajánló
Írta:
Bővebben...

Májusban kerül megrendezésre az ismeretbővítő, játékos kőbányai helytörténeti vetélkedő a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Nonprofit Kft. szervezésében. A vetélkedő célja: a kerület múltjának, jelenének élményszerű feldolgozása a Kőbányán élő, és a városrészhez kötődő időskorúak bevonásával. A helytörténeti vetélkedő fővédnöke: Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere.

A résztvevők köre: kőbányai klubok, körök, civil szervezetek, lakóközösségek 4 fős csapatai.
A csapatok összeállítása: minden csapatban résztvevő lehet max. 4 fő nyugdíjas

Jelentkezési lapot a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Nonprofit Kft. információs pultjánál (1105 Budapest, Szent László tér 7–14., telefon: 06 (1) 260 9959 ) lehet kérni. A jelentkezési lapokat a Helytörténeti Gyűjteménybe kérjük leadni (1102 Budapest, Halom u.37/b) vagy a Kőrösi Kulturális Központ információjába.

Jelentkezési határidő: 2018. április 20.
A verseny időpontja: 2018. május 9. szerda 10 óra
Találkozási pont: Polgármesteri Hivatal mögött, a Plébánia előtt.

Az esemény Facebook oldala EZEN a linken érhető el.

További információ: A rendezvénnyel kapcsolatos, esetlegesen felmerülő kérdéseikkel Verbai Lajoshoz, a Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény vezetőjéhez forduljanak (telefon: 06-1-261-55-69).

2018. április 15., vasárnap 17:34
Kategória: Ajánló
Írta:
Bővebben...

A Kőbányai Önkormányzat irodalmi, képzőművészeti, film és fotópályázatot hirdet kőbányai óvodák, általános iskolák és középiskolák részére a Madarak és Fák Napja alkalmából. A pályaműveket zsűri bírálja el. A legjobb pályaművek készítői tárgyjutalomban részesülnek a "Madarak és Fák Napja" kőbányai rendezvényen.

A pályázat benyújtási határideje: 2018. május 10.
Pályázati felhívás EZEN a linken vagy a képre kattintva érhető el.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2018. április 05., csütörtök 22:39
Kategória: Ajánló
Írta:
Bővebben...

A Kőbányai Önkormányzat pályázatot hirdet egészségügyi támogatásra, a háziorvos vagy a szakorvos által javasolt gyógyászati segédeszköz, egészségügyi eszköz vagy szolgáltatás, továbbá a meglévő gyógyászati segédeszköz javítási költségeihez való hozzájárulásra, valamint ápolási támogatásra, a hosszabb ideig elhúzódó betegségek során felmerülő többletkiadások fedezésére.

A pályázatok benyújtási határideje: 2019. február 28.

Pályázati felhívás egészségügyi támogatásra

A Kőbányai Önkormányzat pályázatot hirdet egészségügyi támogatásra, a háziorvos vagy a szakorvos által javasolt gyógyászati segédeszköz, egészségügyi eszköz vagy szolgáltatás, továbbá a meglévő gyógyászati segédeszköz javítási költségeihez való hozzájárulásra.

Pályázati feltételek:
- az egy főre jutó havi jövedelem ne haladja meg családosok esetében a 114 000 forintot, egyedül élő esetében a 171 000 forintot,
- a háziorvos vagy a szakorvos igazolása a gyógyászati segédeszköz, az egészségügyi eszköz vagy szolgáltatás, továbbá a meglévő gyógyászati segédeszköz javításának szükségességéről,
- előzetes, tételes árkalkuláció vagy a pályázó nevére szóló 60 napnál nem régebbi, részletes ÁFÁ-s számla.

Dokumentumok:
- Pályázati felhívás
- Pályázati adatlap


Pályázati felhívás ápolási támogatásra

A Kőbányai Önkormányzat pályázatot hirdet ápolási támogatásra, a hosszabb ideig elhúzódó betegségek során felmerülő többletkiadások fedezésére.

Pályázati feltételek:
- az egy főre jutó havi jövedelem ne haladja meg családosok esetében a 85 500 forintot,  egyedül élő esetében a 99 750 forintot,
- a háziorvos vagy a szakorvos igazolása arról, hogy a pályázó önmaga ellátásában segítségre szorul.

Dokumentumok:
- Pályázati felhívás
- Pályázati adatlap

Forrás: Kőbányai Önkormányzat

2018. március 29., csütörtök 10:22
Kategória: Ajánló
Írta:
Bővebben...

Budapest területén 2011. december 1-jétől az avar és kerti hulladék elégetése tilos. Az ingatlan tulajdonosának/felhasználójának az ilyen jellegű hulladékot elsősorban helyben kell komposztálnia. Ehhez kíván a Kőbányai Önkormányzat a kerület lakosainak segítséget nyújtani azzal, hogy idén is pályázatot hirdet komposztáló berendezések ingyenes használatba adására.

Jelentkezési határidő: 2018. május 15.

Az eszközök átvételének feltétele: öt évre szóló használati megállapodás megkötése.

A 2018. évi Kőbányai Komposztálási programban résztvevők kiválasztásánál elsődleges szempont a jelentkezés sorrendje. Lehetőség van ingatlanonként 600 literes komposztáló edény mellett 900 literes komposztháló/komposztkeret igénylésére is.

Az adatlap személyesen átvehető és benyújtható ügyfélfogadási időben a Polgármesteri Hivatal Ügyfélközpontjában (1102 Budapest, Állomás utca 26.), az Újhegyi Ügyfélszolgálatán (1108 Budapest, Újhegyi sétány 16.), valamint letölthető a www.kobanya.hu honlapról.

Bővebb információt az érdeklődők a  +36 1 4338 283-as telefonszámon kaphatnak.

Dokumentumok:
- Pályázati felhívás
- Pályázati adatlap

Forrás: Kőbányai Önkormányzat

2018. március 27., kedd 12:57
Kategória: Ajánló
Írta:
Bővebben...

Az előző évek hagyományait követve a Fővárosi Tűzmegelőzési Bizottság 2018-ban is alkotói pályázatot hirdet óvodások és iskolások részére. A műveket május 3-ig kell eljuttatni a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságra.

A pályázat céljában nincs változás, a Fővárosi Tűzmegelőzési Bizottság továbbra is olyan alkotásokat vár, amelyeken keresztül az óvodások és az iskolások megmutatják, hogyan látják ők a tűzoltókat, a tűzoltói hivatás világát. Az óvodásoktól szabadkézi rajzokat várnak, az iskolások három korcsoportban (6-10, 11-14, 15-18 éves kor között) pályázhatnak. Ők szabadkézi rajzot, plakátot, egyéb kézműves alkotást küldhetnek be, de írhatnak verset vagy mesét is, esetleg készíthetnek számítógépes alkalmazást.

A pályaműveket május 3-ig kell benyújtani az alkotástól függően személyesen, postai úton vagy e-mailen a fővárosi, megyei igazgatósághoz.

Az országos pályázat fővédnöke dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. Az országos bírálóbizottság elnöke dr. Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő.

A területi versenyen első helyezést elért alkotások részt vesznek az országos versenyen is, amelynek díjait május 25-én, a Fővárosi Nagycirkuszban adják át. Az országos verseny nyertese családjával balatoni nyaraláson vehet részt, az országos verseny további nyertesei a Fővárosi Állat- és Növénykertbe felhasználható családi belépőt kapnak. Az az óvoda, illetve iskola, ahonnan országosan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb óvoda/iskola 2018” címet, amely együtt jár a tűzoltóság egyszeri, az intézményben tartandó bemutatójával (füstsátor, tálcatűzoltás, olajtűzoltás, roncsvágás) és tűzvédelmi oktatás megtartásával.

A Pályázati kiírás IDE vagy a képre kattintva érhető el!

Forrás: Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, fotó: Peresztegi Mirkó

2018. március 13., kedd 14:48
Bővebben...

Édua Infomédia

Top Desktop version