Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kerékpárút épül Kőbányán Featured

Rate this item
(0 votes)

Három útvonalon fejleszti a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a fővárosi kerékpáros-közlekedést, ezek közül az egyik Kőbányán a Fehér út és az Albertirsai út között húzódik majd. A BKK első ütemben három helyszínen, Csepelen, Óbuda-Békásmegyeren és Kőbányán fejlesztené a kerékpárút-hálózatot: Csepelen az Ady Endre úton, a III. kerületben a Bécsi út–Nagyszombat utca-útvonalon, valamint Kőbányán a Fehér út és az Albertirsai út között. A közbeszerzési eljárás megindításáról már döntött a Fővárosi Közgyűlés.

Kőbányán az Örs vezér tere és az Albertirsai úti gyalogos vasúti aluljáró közötti szakaszt érinti a fejlesztés. A BKK hangsúlyozta, hogy a vasútvonal és a Vásárváros miatt jelenleg semmilyen biztonságos kerékpározási lehetőség nincs az Örs vezér tere és Kőbánya között, ezt a hiányt szeretnék pótolni. A beruházással 1529 méter kerékpárút létesül önálló kerékpárútként vagy gyalog- és kerékpárútként.

Az Árkád üzletközpont behajtójától a Fehér út keleti oldalán, a villamos mellett 2,6 méter szélességben épül ki az önálló (2x1 sáv) kerékpárút, amelyet jelzőlámpával vezetnek át a villamossal párhuzamosan a Gyakorló utcai becsatlakozásnál. Innen a nyomvonal a járdával párhuzamosan halad az Albertirsai útig. A Fehér út nyugati oldalán haladó kerékpársáv (a Finommechanika gyár és Gyógyszergyári u. között) osztott gyalog- és kerékpárútként épül meg.

Forrás: Dr. György István honlapja

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a Mély tó
Épül a lego-ház
Építik a tavat
Részből egész
Dolgos kezek
Az iskola
Elkészült a lakótelep
A Gergely-bánya
Minden a helyére kerül
Építési terv

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia