Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Közösségi Vásárok Kőbányán február 9-én

Rate this item
(8 votes)

Ami Önnek lom, az másnak kincs lehet!

Február 9-én két Közösségi Vásár várja az érdeklődőket Kőbányán: az egyikre a Kis-Pongrác telepen, a másikra Újhegyen kerül sor. A Pongrác Közösségi Házban megrendezésre kerülő eseményről EZEN a linken olvashat bővebben.

Mi, azaz a Kőbánya.info szerkesztőségéből, a Cselekedjünk Alapítvány és a Nagycsaládosok Országos Egyesületének Óhegyi csoportjának tagjaiból álló csapat folytatjuk a tavaly megkezdett hagyományt, és februárban újra közösségi vásárt szervezünk. Az eseményre 2013. február 9-én 10:00-13:00 óra között kerül sor Kőbánya újhegyi részében. A januári Közösségi Vásárról szóló beszámolót EZEN a linken olvashatja el!

Szeretnénk javaslatokat kérni arra vonatkozóan, hogy melyik városrészekben lenne még érdeklődés vásár szervezése iránt. A javaslatokat erre az email címre várjuk: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a tavalyi vásárainktól eltérően idén kénytelenek vagyunk helypénzt kérni, mivel meg kell fizetni a fűtött helyszín bérleti díját. Emellett a továbbiakban sajnos már nem tudjuk vállalni a szervezéssel és reklámozással kapcsolatos költségek családi kasszából történő megfizetését sem.

Februári Közösségi Vásár
Helyszín: Kőbánya-Újhegy, Újhegyi Közösségi Ház - Újhegyi sétány 16. (a Rossmann volt épülete)
Időpont: 2013. február 9., 10:00-13:00 óra között
Helyfoglalási díj: 500 Forint

Aki eladóként szeretne részt venni az eseményen, azt megkérjük arra, hogy emailben jelentkezzen a következő email címen:   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Amit a közösségi vásárról tudni érdemes: A garázsvásárok elvére épülő közösségi vásár nem egyszerűen bolhapiac, vagy bármilyen más típusú vásár, ahol a résztvevők "idegenként", egymástól elkülönülve ülnek asztalaik mögött vevőkre várakozva. Maguk az eladók is csereberélnek egymással, kutakodnak egymás portékái között, beszélgetnek, ismeretségek szövődnek, a gyerekek fociznak, fogócskáznak, miközben szüleik megszabadulnak az otthoni felesleges lim-lomtól.

A gyerekek is jól érzik magukat

Plakát: Megkérném azokat, akiknek van rá módja, hogy nyomtassanak a vásár plakátjából és terjesszék azt lakóhelyükön! Ezzel is több emberhez jut ez a vásár híre. Előre is nagyon köszönöm a segítséget! 

A vásár plakátja pdf. formátumban - a képre kattintva nyitható meg!

Piknik: Szeretnénk megkérni azokat, akiknek van rá lehetősége, hogy hozzon magával olyan harapni- és innivalót (süti, kenyér, ropi, innivaló stb.), amely révén vásározás közben jókedélyű piknik hangulat alakulhat ki. A korábbi hagyományokhoz híven januárban is igyekszünk egy kis zsíros kenyérrel és üdítővel megvendégelni a résztvevőket, de anyagi lehetőségeink igencsak végesek.

Képviselői fogadóóra a Közösségi Vásár ideje alatt: Mácsik András újhegyi önkormányzati képviselő 11:00-13:00 óra között fogadóórát tart a Közösségi Vásár ideje alatt.

Mácsik András önkormányzati képviselő

 

Házi tojás a Közösségi Vásárban: XXL méretű extrasárga házi tojás is kapható lesz 40 forintos darabáron a közösségi vásárban. A tojások udvaron rohangáló tyúkoktól származnak. (A XII. kerületi biopiacon ezek a tojások 55 Forintba kerülnek.)

 

Kupak-gyűjtés: Megkérünk mindenkit, hogy gyűjtse össze a háztartásában keletkező műanyag kupakokat, de az sem baj, ha elkéri azokat szomszédaitól is. Gyűjtsünk össze minél több műanyag kupakot, hogy hasznos célra fordíthassuk azokat!

A januári vásárban összegyűlt kupakok

Online Közösségi Vásár: A nagy érdeklődés miatt létrehoztuk a Közösségi Vásár online felületét, hogy a vásárok közötti időszakban is mindenki megtalálhassa azt, amire szüksége van, valamint eladásra kínálhassa, mire már nincs. Enyhítsük együtt a válság hatását: csereberéljünk kerületen belül, vásároljuk meg egymástól pár száz forintért azokat a tárgyakat, amiket kidobni sajnálnánk, de másnak még hasznos lehet! Adja fel hirdetését ingyen, keressen, kutasson mások eladó holmijai között az Online Közösségi Vásár felületén EZEN a linken.

Információ kérhető:
Dankó Györgyi és Dankó József
- email cím: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
- telefonszám: 06-30-350-0860 


A közösségi vásárral kapcsolatos adózási szabályok:

A magánszemélyek egymás közti adás-vételéből származó évi összjövedelem 200.000 Ft-ig adómentes. A jövedelem = eladási érték-beszerzési érték. Amennyiben a beszerzési érték nem állapítható meg, akkor a bevétel 25%-a a vélelmezett jövedelem. (Konkrét példán keresztül: ha egy év alatt 800.000 Ft-ot keres valaki a tárgyai eladásával és nem tudja megállapítani a beszerzési értéket, ezért jövedelemként a 25%-ákkal kell számolni, ami 200.000 forint. Eddig adómentes, azaz 800.000-ig lehet évente eladni saját holmikat. E felett az összeg felett keresett pénzt be kell vallani!

Last modified on Monday, 11 February 2013 14:30

Hírek

Régi képek, emlékek

Építik a tavat
Az iskola
Régi újhegyi kép
Régi kép
Minden a helyére kerül
Épül és szépül
A Mély tó
A Gergely-bánya
Dolgos kezek
Áll a szobor

Közösségi Hírek

Hogyan védekezzünk a csalások ellen az online vásárlás során?

Hogyan védekezzünk a csalások ellen…

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia