Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Az év első Közösségi Vására

Rate this item
(3 votes)

Mi, azaz a Kőbánya.info szerkesztőcsapata és a Cselekedjünk Alapítvány január 12-én folytattuk a tavaly megkezdett hagyományt, és az Újhegyi Közösségi Házban megtartottuk az év első közösségi vásárát, amelyet mostantól havonta szeretnénk megismételni a kerület különböző pontjain. Az eseményen ismét igazi „bolhapiac-hangulat” fogadta a látogatókat, ahol mindenki bátran kutakodhatott a táskák, dekorációs képek, könyvek, ékszerek, dvd-k, ruhák, cipők, játékok sokaságában és juthatott hozzá pár száz forintért szinte mindenhez.

 

Vásári hangulat

A vásárban a résztvevők nem „idegenként”, egymástól elkülönülve ültek asztalaik mögött vevőkre várakozva, hanem ők is csereberéltek egymással, kutakodtak egymás portékái között, beszélgettek egymással. Sokan hoztak magukkal harapni- és innivalót, amely révén jókedélyű piknik hangulat alakulhatott ki.

 

Színes választék

A gyerekek is jól érezték magukat, hiszen a nagyobbakat a közösségi ház nagy felfedeznivaló terei és egy játszószőnyeg, míg a kisebbeket Eszterlánc zenebölcsi foglalkozás várta.

  

Játszószőnyeg és zenebölcsi

A játék mellett a munkára is jutott idő. A gyerekek között voltak olyanok, aki önállóan  vagy szüleik társaságában próbálták ki a vásározás örömeit: a stand mellett állva izgatott örömmel várták az érdeklődőket és kínálták nekik a portékákat, illetve költötték el lelkesen kihagyhatatlan játékokra a befolyó bevételt.

 

Kis vásárosok

A korábbi hagyományokhoz híven mi is igyekeztünk egy kis zsíros kenyérrel és üdítővel megvendégelni a résztvevőket. Többen érkeztek a háztartásukban keletkező felesleges műanyag kupakokkal, hogy azokat a közös gyűjtéssel végül hasznos célra fordíthassuk.

 

Ételes-italos asztalka

Kértük a résztvevőket, hogy hozzanak magukkal a háztartásában keletkező műanyag kupakokat. Az akció ismét sikeres volt, újra több kilónyi kupakot kaptunk, amit a későbbiekben hasznos cél támogatására használunk fel. Közhasznú célt szolgál majd az a 8500 Forint is, amely az 500 forintos helyfoglalási díjak összegéből maradt meg a bérleti díj kifizetése után. A korábbi vásárainktól eltérően ezúttal sajnos kénytelenek voltunk helypénzt kérni, mivel a helyszín bérleti díját, valamint a szervezéssel és reklámozással kapcsolatos költségeket már nem állt módunkban a családi kasszából megfizetni. A megmaradt 8500 Forintot a Cselekedjünk Alapítvánnyal közösen fordítjuk közhasznú célra. 

Összegyűlt kupakok

Nagyon köszönjük Bori Ildikónak, az Újhegyi Közösségi Ház vezetőjének a segítséget! Köszönjük a támogatást a Nagycsaládosok Országos Egyesületének Óhegyi csoportjának is, akik aktív részvételükkel és plakátolással járultak hozzá a vásár létrejöttéhez!

A vásár ismét sikeres volt, amit bizonyít, hogy többen voltak olyanok, aki már a vásár napján jelentkeztek a következőre, amely előreláthatólag február 9-én kerül megrendezésre. 

A nagy érdeklődés miatt létrehoztuk a Közösségi Vásár online felületét, hogy a vásárok közötti időszakban is mindenki megtalálhassa azt, amire szüksége van, valamint eladásra kínálhassa, mire már nincs. Enyhítsük együtt a válság hatását: csereberéljünk kerületen belül, vásároljuk meg egymástól pár száz forintért azokat a tárgyakat, amiket kidobni sajnálnánk, de másnak még hasznos lehet! Adja fel hirdetését ingyen, keressen, kutasson mások eladó holmijai között az Online Közösségi Vásár felületén ezen a linken: www.vasar.kobanya.info

Last modified on Friday, 18 January 2013 11:51

Hírek

Régi képek, emlékek

Régi kép
Régi újhegyi kép
Az iskola
Dolgos kezek
Építési terv
Dolgozik a daru
Építik a tavat
Zajlik az éptkezés
Lakótelep a világ végén
Áll a szobor

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia