Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

NOE Óhegy

Rate this item
(0 votes)

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének Óhegyi csoportja

Alapvető információk

Célkitűzéseink

Eddigi programjaink

Aktuális programok

 

Csoportvezető: Borsos-Szabó Ágnes

Elérhetőség: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tagok: jelenleg 13 család tagja csoportunknak, de várjuk azokat a családokat, akik szívesen csatlakoznának egy jó közösséghez. Létezik egy csoportos címlista, melyen levelezni tudunk egymással.

Jelentkezés: A www.noe.hu oldalról kell letölteni a belépési nyilatkozatot, postán elküldeni az országos NOE levélcímére, majd a válaszlevélben küldött csekken a tagdíjat be kell fizetni.

Tagdíj: 5500 Ft/év egy család tagdíja, melyet az országod szervezetnek kell befizetni. Tagsági igazolvány jár hozzá, mely számos kedvezményre jogosítja fel a tulajdonos családját. A kedvezmények listáját megismerhetik a www.noe.hu oldal bal oldalán található KEDVEZMÉNYEK fülre kattintva. 

 

CÉLKITŰZÉSEINK:

 

Célunk, hogy csoportunk tagjai egy jó közösségre találjanak, ezért igyekszünk minél változatosabb programokat szervezni. Tervünk, hogy egy nyári kirándulással szorosabbá tesszük a kapcsolatot a családjaink között. További céljaink között szerepel az is, hogy a kőbányai intézményekben, cégeknél, szolgáltatóknál kedvezményeket érjünk el, azok számára, akik érvények NOE igazolvánnyal rendelkeznek. Valamint, hogy Kőbányát egy gyerekbarát kerületté varázsoljuk.

A napokban megfogalmaztunk egy levelet Verbai Lajos polgármestenek címezve, melyben megfogalmaztuk elképzeléseinket a kerülettel kapcsolatban, hogyan lehet családbarát Kőbánya.



EDDIGI PROGRAMJAINK:

 

2009 induló félév

- 2009. szeptember 25., péntek. Csoportalakító ülés a Halom utca 37/b-ben. Villámlátogatást tett nálunk Szabó Endre is, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke.

- 2009. október 10., vasárnap. Bekapcsolódtunk a Tisztább Kőbányáért akcióba, melynek során a Csajkovszkij park szemetét összeszedtük.

- 2009. október 18., vasárnap. Beszélgetés Böjte Csaba ferences szerzetessel, aki ezen a napon a Szent László templomban misézett.

- 2009. november 7., szombat. Kirándulás a Csonbánka mellett található Holdvilág-árokba, ahonnan sikerült emlékbe elvinnünk több kiló sarat, és így betérni a csobánkai Prohászka Ottokár Házba, melyet az előbb említett Csaba testvér hozott létre önkéntes munkások hadával. A látogatás során fogalmazódott meg az a gondolat, hogy tartós élelmiszer adományokat gyűjtenénk karácsony előtt az NOE Óhegyi csoportja nevében.

- 2009. december 6., vasárnap. Az elhatározást tett követte, és háromnapi adománygyűjtés után sikerült két személyautónyi tartós élelmiszert és vegyi árut kiszállítani Csobánkára. A gyűjtésbe sikerült bevonnunk néhány helyi intézményt is az egyéni adakozók mellett.

- 2009. november 27, péntek. Adventi koszorúkötés; nagyon szép karácsonyi díszek készültek, s a gyerekek is kivették s részüket az alkotgatásból.

- Elindult az anyukáknak szervezett női torna, melyet heti rendszerességgel, de változó időpontban tartunk, hála Noéminak, aki kedvesen, de nagyon határozottan egy percig sem hagy minket lustálkodni.

 

2010 első félév

- minden szerdán 9-óra Halom u. 37/b, megújuló anyuka tornát tartottunk, nem csak noe tagoknak, új edzővel, új módszerekkel, reméljük új anyukákkal is. Nagyrészt jógagyakorlatokkal.

- február 19. Taggyűlést tartottunk, megbeszéltük a féléves programokat

- március 21. vasárnap 10.30 - parlamentlátogatásson vettünk részt. Gyerekekkel együtt egészen pontosan 100-an voltunk!

Katt a képre a nagyobb méretért!

- március 28. Virágvasárnap -  húsvéti játszóház a Halom 37/b-ben, a 9-es mise után. Kézműves foglalkozás Renáta vezetésével.

- április 20. Böjte Csaba ferences szerzetes előadást tartott a KÖSZIben, téma a család, családalapítás volt, nem csupán nagycsaládosoknak. Vendég volt a Role zenekar.

Katt a képre a nagyobb méretért!

- május 20. Verbai Lajos polgármesternél jártunk, számos dolgot megbeszéltünk, a beszámolót itt olvashatjátok el. Később találkozónk volt a sportegyesületekkel, sprotbizottság elnökével és az uszoda igazgatójával, ahol megállapodtunk szóban, hogy a júniusi testületi ülésen előterjesztik a kőbányai nagycsaládos kártya bevezetését. Sajnálattal tapasztaltuk, hogy az ígéretet nem tartották be. Azóta a nagycsaládos kártya kiváltható, de tartalommal még nincs feltöltve.

- június 10. Virágokat ültettünk a Kőkert Kft.-vel a Csajkovszkij park 35 virágládájába, de sajnos egy hét alatt nagyon sokat elloptak belőle. Beszámoló és kommentek itt olvashatóak.

- június 26. szombat délelőtt a Szent László napokon bemutatkozunk, kézműves foglalkozások várják a családosokat.

- nyári tábor Seregélyesen, Elza Major, a Pelikán házban, július 2-4 között, kézműves foglalkozásokkal, bográcsozással. A beszámoló itt érhető el.

- Bekapcsolódunk a KÖSZI által szervezett, de a nagycsaládosok által kitalált CSALÁDI SZOMBATOKba, melyeken kézművés foglalkozásokat tart ott-Erdélyi Andrea, az alábbi időpontokban: február 21., március 6., április 17., május 15. - 10.00-től 12.00 óráig

 

Aktuális programjaink 2010 második félév:

 

- 2010 szeptember 25. Egyévesek lettünk, egy éve tartottuk alakuló ülésünket, bár hivatalosan csak novemberben jegyezték be csoportunkat. Sok az adminisztráció. Címlistánk, aktív és passzív tagjaink és gyerekeink létszáma is bővült egy év alatt, lassan kezdünk összeállni.

- bemutatkoztunk a Szeptemberfeszten, ahol Renáta segítségével kis újságpapírból készült ejtőernyőket készítettek a gyerekek.

- Elindult az anyuka torna is, ismét új edzővel és módszerrel, Ladányi Beatrix minden csütörtökön 9-10-ig tornáztat bennünket. Időközben hétfőn is elkezdtünk páran tornázni a régi, kedves Noéminkkel. :) Ugyanúgy 9-10-ig.

- Október 2-án a Virágosnyeregbe kirándult csoprtunk, a kötetlen bezsélgetések és piknik jó hangulatban telt.

Katt a képre a nagyobb méretért!

- Október 31. Egy Halloween partit tartottunk, ahol töklámpásokat készítettünk a gyerekekkel. Ilyesztő alkotások születtek, de nagyon jó hangulatot varázsoltunk.

- Idén is kötöttünk adventi koszorúkat, így készültünk karácsonyra.

20110 első félév

- Április 16. Minikonferencia a KÖSZIben, téma: Család és Játék, Előadónk: Gyéressy Éva, kis létszűámú hallgatóságunk megtisztelő tagja volt Márki László, volt NOE elnök.

- Május 16. Kirándulás a Domony völgybe a Lázár testvérek lovasparkjába. Kissé borongós időt fogutnk ki, de a gyerekek remekül elfáradtak és többen kedvet kaptak, hogy egyénileg is ellátogatnak ide. Köszönjük Lázáréknak a vendéglátás, a finom ebédet, cserébe visszük tovább a park jó hírét.

Terveink:

Részvétel a Szent László napokon....

Június 17-19. Kirándulás Kismarosra, reményeink szeritn újra lendületet kapunk, hogy minél több tagot gyűjtsünk.

 

 

Seregélyesi nyári tábor

Csoportunk első közös nyári táborát a Seregélyes melletti Elza-major Pelikán-házába szerveztük. Összesen tizenkét család vett részt a programokon, egy részük csak a szombati napi programokon vett részt.
A tábor péntek estétől vasárnap délutánig tartott, két éjszakát töltöttünk ott. Péntek este – a megérkezés, kipakolás után - közös játék volt, majd megvacsoráztunk. Szombaton délelőtt kisebb kirándulást szerveztünk a dinnyési madárrezervátum területére, közben a csoport egy része otthon maradt, s az ebédre szánt bográcsgulyást készítette, Szilveszter vezetésével. A bőséges, s nagyon finom ebéd után egy darabig csak pihegtünk, majd a gyermekeknek agyagozást szerveztünk Zsombók András, a Pelikán-ház civil szervezőjének vezetésével. A délutánba még egy strandolás is belefért a Velencei-tónál. Szombat este, miután a gyerekeket nagy nehezen sikerült elaltatni, tartottunk egy taggyűlést, s megbeszéltük a következő fél évre tervezett programjainkat.
A vasárnap délelőtt szintén közös játékokkal (focival, tollasozással, pingpongozással, sakkal) telt. Az ebéd előtt egyik csoporttagunk egy bűvészmutatványokból álló bemutatót tartott, mely nemcsak a gyerekeknek jelentett nagy élményt. Kora délután összepakoltunk, s hazautaztunk.
A visszajelzések szerint mindenki nagyon jól érezte magát a táborban; reményeink szerint ez a közös élmény elősegíti a jövő évre tervezett programjainkon való minél aktívabb részvételt is.

 

 

 

Last modified on Thursday, 24 January 2013 00:46

Hírek

Régi képek, emlékek

Régi újhegyi kép
Föld út
Épül a lakótelep
Látkép
Árkok és házak
Zajlik a munka
Minden a helyére kerül
Zajlik az éptkezés
Áll a szobor
A Mély tó

Közösségi Hírek

Mondja el Ön is véleményét a reptéri zajvédelmi intézkedési tervről!

Mondja el Ön is véleményét…

Tisztelt Kőbányai Lakosok!A környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 280/2004....

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia