Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Vérplazmát adhatnak a Magyar Állami Operaház művészei

Rate this item
(1 Vote)

A Magyar Állami Operaház koronavírus-fertőzésen átesett művészei és munkatársai részvételével és önkéntes felajánlásával véradással egybekötött előszűrés zajlott 2021. április 21-én az Eiffel Műhelyház központi csarnokában Budapesten.


Forrás és további képek: Operaház Facebook oldala

Az előszűrésén az Opera több mint 20 munkatársa vett részt, köztük Rácz Rita és Szemere Zita operaénekesek.

A vérvételt követően az orvosi csapat kimutathatja, kiknek a vérében termelődött kellő mennyiségű ellenanyag ahhoz, amely elegendő a súlyos koronavírus-fertőzöttek gyógyítására - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

A Testnevelési Egyetem és az OrthoSera Kft. figyelemfelhívó kampányt indított azzal a céllal, hogy minél több, a koronavírus-fertőzésen átesett ember adjon vérplazmát a betegek támogató terápiájára. A vérplazmaterápia a súlyos fertőzöttek hatékony terápiás lehetősége, a szérum kizárólag gyógyult betegek véréből állítható elő.

"A koronavírus-járvány megfékezésében és legyőzésében elsősorban a védőoltás jelent megoldást, de a járvány harmadik hullámában még most is rengeteg súlyos koronavírus-beteget ápolnak kórházban. Számukra a leghatékonyabb támogató kezelés továbbra is a vérplazmaterápia, ezért a gyógyult koronavírus-fertőzöttek jelentkezését továbbra is várjuk a www.donornakjelentkezem.hu oldalon. Ahogy az Opera munkatársai, ugyanígy bárki segíthet" - idézi a közlemény Lacza Zsombor kutatóorvos, a vérplazma-terápia kampány kutatási projektvezetője, a Testnevelési Egyetem tudományos rektorhelyettese szavait.

Forrás: MTI

Hírek

Régi képek, emlékek

A Gergely-bánya
Még nincs kész
Minden a helyére kerül
A Mély tó
Lakótelep a világ végén
Részből egész
Átadó ünnepség
Épül a Mély tó
Árkok és házak
Zajlik a munka

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia