Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

"Ripsz-ropsz" közösségi vásár október 18-án

Rate this item
(6 votes)

Jó idő esetén "ripsz-ropsz" közösségi vásárt tartunk most péntek délután 15-18:00 óra között a Széchenyi István Általános Iskola hátsó gazdasági bejáratánál lévő parkolóban, a "Tündérkert" játszóhely mellett. Sajnos nem találtunk olyan zárt helyiséget, amely bérleti díját elő tudtuk volna teremteni, ugyanakkor nem akartuk, hogy a hónapban kimaradjon a közösségi vásár. Mivel az előrejelzések szerint szép idő lesz pénteken, ezért hirtelen ötlettől vezérelve megkérdeztük a "Piros" iskola igazgatóját, Sándor Zoltánt, hogy befogadna-e minket egy vásár erejéig. Szerencsére igent mondott.  

Miért épp péntek délután és nem a szokásos szombat? Szeretnénk próbát tenni, ugyanis a környék ebben az időszakban tele van járókelővel, mivel ekkor hozzák haza a szülők a gyereket a bölcsiből, oviból és iskolából. Szombaton sokkal nehezebb elcsábítani a családokat a vásárba.

Senki se feledkezzen el a Gazda-Sziget termelői piacról sem, amely ugyanebben az időpontban az Újhegyi Közösségi Házban várja a vásárlókat!

Ami Önnek lom, az másnak kincs lehet! - Facebook.com/KobanyaiVasar 

Helyszín: Széchenyi István Általános („Piros”) Iskola hátsó udvarában, a „Tündérkert” mellett. Megközelíthető a Sütöde utcai gazdasági bejáraton keresztül.
Időpont: 2013. október 18. péntek délután 15:00-18:00 óra között
Vásári helyfoglalási díj: 300 Forint 
A vásárba jelentkezni lehet: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. vagy This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Telefonos elérhetőség: 06-30-350-0860 (Dankó Györgyi vagy Dankó József
További információ: www.vasar.kobanya.info vagy www.facebook.com/KobanyaiVasar
Jelentkezés: Aki eladóként szeretne részt venni az eseményen, azt megkérjük arra, hogy emailben jelentkezzen a következő email címen: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Infrastruktúra: A helyszínen sajnos nem áll rendelkezésre asztal, így megkérjük a regisztrált eladókat, legyenek szívesek magukkal hozni bármit, amire kipakolhatják portékájukat: összecsukható kempingasztalt, műanyag gyerekasztalt, szobainast, vagy ha ezek nem állnak rendelkezésre, egy pokrócot. Mivel az udvar nagy, így szerencsére nincsenek méret-korlátok. Ugyanakkor arra mindenkit megkérünk, hogy az ésszerűség határain belül próbáljon maradni!

Helyszín: Megközelíthető a Sütöde utcából, az "Piros" iskola gazdasági bejáratán keresztül. Google Maps térképen EZEN a linken tekinthető meg.

Időjárás: Az előrejelzések szerint kellemes idő lesz pénteken. Ugyanakkor azt mindenki vegye figyelembe, hogy szabad téren leszünk, így eső eshet és hűvös lehet. Meleg ruhát mindenki hozzon magával!

Amit a közösségi vásárról tudni érdemes: Új divat terjed Magyarországon, mely a plázák világának ellenkultúrájaként több ezer fős tömegeket mozgat meg hétvégenként országszerte. Sokan szinte megszállottjaivá válnak a hétvégi "pakold ki az udvarodba, amitől már nem férsz otthon és keress adómentesen pénzt" elven működő mozgalomnak, míg a kíváncsi vásárlók fillérekért juthatnak valóságos kincsekhez. A garázsvásárok elvére épülő közösségi vásár nem egyszerűen bolhapiac, vagy bármilyen más típusú vásár, ahol a résztvevők "idegenként", egymástól elkülönülve ülnek asztalaik mögött vevőkre várakozva. Maguk az eladók is csereberélnek egymással, kutakodnak egymás portékái között, beszélgetnek, ismeretségek szövődnek, a gyerekek fociznak, fogócskáznak, miközben szüleik megszabadulnak az otthoni felesleges lim-lomtól.

Plakát: Megkérnénk azokat, akiknek van rá módja, hogy nyomtassanak a vásár hamarosan elkészülő plakátjából és terjesszék azt lakóhelyükön! Ezzel is több emberhez jut ez a vásár híre. Előre is nagyon köszönöm a segítséget! 

Piknik: Szeretnénk megkérni azokat, akiknek van rá lehetősége, hogy hozzon magával olyan harapni- és innivalót (süti, kenyér, ropi, innivaló stb.), amely révén vásározás közben jókedélyű piknik hangulat alakulhat ki. A korábbi hagyományokhoz híven most is igyekszünk egy kis zsíros kenyérrel, lila hagymával és üdítővel megvendégelni a résztvevőket, de anyagi lehetőségeink igencsak végesek.

Online Közösségi Vásár: A nagy érdeklődés miatt létrehoztuk a Közösségi Vásár online felületét, hogy a vásárok közötti időszakban is mindenki megtalálhassa azt, amire szüksége van, valamint eladásra kínálhassa, mire már nincs. Enyhítsük együtt a válság hatását: csereberéljünk kerületen belül, vásároljuk meg egymástól pár száz forintért azokat a tárgyakat, amiket kidobni sajnálnánk, de másnak még hasznos lehet! Adja fel hirdetését ingyen, keressen, kutasson mások eladó holmijai között az Online Közösségi Vásár felületén EZEN a linken.

Információ kérhető:
Dankó Györgyi és Dankó József
- email cím: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
- telefonszám: 06-30-350-0860
- web: www.vasar.kobanya.info
- Facebook: Facebook.com/KobanyaiVasar


A közösségi vásárral kapcsolatos adózási szabályok:

A magánszemélyek egymás közti adás-vételéből származó évi összjövedelem 200.000 Ft-ig adómentes. A jövedelem = eladási érték-beszerzési érték. Amennyiben a beszerzési érték nem állapítható meg, akkor a bevétel 25%-a a vélelmezett jövedelem. (Konkrét példán keresztül: ha egy év alatt 800.000 Ft-ot keres valaki a tárgyai eladásával és nem tudja megállapítani a beszerzési értéket, ezért jövedelemként a 25%-ákkal kell számolni, ami 200.000 forint. Eddig adómentes, azaz 800.000-ig lehet évente eladni saját holmikat. E felett az összeg felett keresett pénzt be kell vallani!

Last modified on Friday, 18 October 2013 20:37

Hírek

Régi képek, emlékek

Építik a tavat
Már állnak a házak
Látkép
Minden a helyére kerül
Épül a lakótelep
Az iskola
A Gergely-bánya
Épül és szépül
Épül a lego-ház
Átadó ünnepség

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia