Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Pár száz forintért megveheti mások kincseit

Rate this item
(4 votes)

Új divat terjed Magyarországon, mely a plázák világának ellenkultúrájaként több ezer fős tömegeket mozgat meg hétvégenként országszerte. Sokan szinte megszállottjaivá válnak a hétvégi "pakold ki az udvarodba, amitől már nem férsz otthon és keress adómentesen pénzt" elven működő mozgalomnak, míg a kíváncsi vásárlók fillérekért juthatnak valóságos kincsekhez.

Mi, a Kőbánya.info szerkesztősége tavaly júniusban szerveztük meg a kerület első garázsvásárát, mely annyira közkedveltté vált, hogy a garázsvásárokra eredetileg jellemző 3-4 családból álló eladói oldal kerületünkben 50-60 családdá nőtte ki magát az elmúlt egy év során. Így garázsvásár helyett egy idő után a "közösségi vásár" elnevezést részesítjük előnyben, mely jobban visszaadja az esemény jellegét.

A garázsvásárok-közösségi vásárok lényege alapjában véve nem a haszonszerzés. Célja egy olyan közösség létrehozása, ahol mindenki szó szerint pár száz forintért vásárolhat egymástól. Itt mindenki jól jár: az eladó, mert megszabadulhat helyfoglaló holmijaitól és némi pénzt is keres vele, a vásárló, mert a bolti ár tizedéért szerzi meg a számára épp szükséges portékát. 

A vásár eladói maguk is körbejárják a helyszínt, átkutatják eladótársaik holmijait, egymás között is folyik a cserebere, adás-vétel, ismeretségek, barátságok szövődnek.

A legutóbbi, 2013. május 12-ei közösségi vásárra, melyet a Cselekedjünk Közhasznú Alapítvánnyal szerveztünk közösen, piknik hangulatban, az előre beharangozott eső ellenére szép időben került sor a Kisebbségek és Civil Szervezetek Házában, Óhegyen. Külön köszönet a helyszínért és a segítségért Jógáné Szabados Henriettának, valamint Varga Beátának!

Amennyiben többet szeretne tudni a kőbányai közösségi vásárról, kattintson IDE, illetve csatlakozzon a nemrégiben indult Kőbányai Vásár elnevezésű Facebook csoportunkhoz, ahol folyamatosan figyelemmel kísérheti, hol, mikor kerül sor kerületünkben a következő vásárra, valamint hasznos információkat olvashat a garázsvásárok-közösségi vásárok kialakulásáról, hátteréről, adózási szabályairól.

Kincsekre talál, aki keres:

 

Gyerekparadicsom pár száz forintért

  

70-es, 80-as években készült térbeli mesekönyv, főzős társasjáték, horgászfelszerelés, távcső, ventillátor

 

A következő közösségi vásár időpontja: 2013. június 08., melyet a Bárka Kőbányai Szociális és Gyermekjóléti Központ udvarán tartunk a Kőbányai Családi Nap keretein belül.

Amennyiben eladónak szeretne jelentkezni, kérjük írjon a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címre!

 

Last modified on Friday, 17 May 2013 12:30

Hírek

Régi képek, emlékek

Még nincs kész
Áll a szobor
Minden a helyére kerül
Épül a lego-ház
A Mély tó
Részből egész
Az iskola
Folyik az építkezés
Épül a lakótelep
Elkészült a lakótelep

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia