Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Veszélyben a kőbányai óvodák gyermekei!

Rate this item
(1 Vote)

A Kőbányán található óvodákban egyre általánosabb jelenség, hogy a pedagógusok nehezen tudják megvédeni a rájuk bízott gyerekeket a káros környezeti hatásoktól. A gyerekeiket oda járató szülőktől az az információ jutott el az LMP kőbányai csoportjához, hogy igen gyakoriak az óvodákban a lopások, és a gyerekek ki vannak téve a szülők veszekedéseinek. 

Az óvodákban egyre sűrűbbé váltak a ruhák, cipők eltulajdonítása, amely az egyébként is szegény szülőknek jelentős többletterhet okoz. A pedagógusoknak sajnos nem állnak megfelelő eszközök a rendelkezésükre, hogy ezeket megfékezzék. A legrosszabb azonban az egyes szülők viselkedése; ahogy egymásnak esnek az óvodában találkozva. A beszámolók szerint előfordul az óvónők fenyegetése, mikor a szülők veszekedését le akarták csitítani. A „Megvárunk téged odakint!” felszólítás már több alkalommal elhangzott. Ilyen légkörben kell felelősségteljes munkájukat ellátni az óvónőknek.

A fő áldozatai ezeknek a káros környezeti hatásoknak persze maguk a gyermekek, akik gyakran eleve hátrányos családi háttérből jönnek az óvodába, és ott sem kerülhetnek nyugodt légkörbe. Nem csoda, ha később ezeknél a gyerekeknél egyre súlyosabb magatartási, tanulási problémák alakulnak ki. Az agresszió látványa a gyermekekben is agresszív viselkedést, vagy szorongást válthat ki. Talán nem is csoda, ha az ilyen körülmények között felnövő gyermekekből nem válnak sikeres felnőttek és sokan közülük a bűnözés felé fordulnak később. A kerület közbiztonsága is sokat romlott az utóbbi időben. Nem ritkaság, hogy például a Téglavető és a Kocka utcán keresztül korán reggel vagy késő este gyalogosan közlekedőket kirabolják.

A fent leírt jelenség megfékezésére polgárőrökre, illetve a rendőrség fokozottabb jelenlétére volna szükség. Az agresszív szülőket jó eséllyel visszatartaná ezek jelenléte és a dolgozók biztonságérzete jelentősen javulna. A kerület politikusainak lenne felelőssége, hogy észrevegyék és kezeljék az általuk fenntartott intézményekben kialakult problémákat és segítségére siessenek a munkájukat végző pedagógusoknak. Nem csak a választási kampány hónapjaiban kell a választók kedvében járni, és megkérdezni őket, miben kérnek segítséget, hanem a mindennapokban is.

Lapos Péter, kőbányai LMP tag

A kép illusztráció, forrása: principalspage.com

Last modified on Tuesday, 12 February 2013 12:11

Hírek

Régi képek, emlékek

Régi kép
Zajlik az éptkezés
Már állnak a házak
Építési terv
Lakótelep a világ végén
Árkok és házak
Építik a tavat
Föld út
A Mély tó
Részből egész

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia