Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Több millió forint adomány gyermekeknek a kőbányai jótékonysági koncerten

Rate this item
(1 Vote)

3,8 millió forint adomány gyűlt össze dr. György Istvánék "'Adjunk a húroknak… és a Rászorulóknak is!" elnevezésű jótékonysági koncertjén. Nyolcadik jótékonysági koncertjükön közel 3,8 millió forint adomány gyűlt össze, így dr. György István Póka Egonnal és zenésztársaikkal közösen ismét több száz kőbányai és kispesti gyerek táborozását tudják támogatni. A 2011 óta tartó koncertsorozat összbevétele így már meghaladja a húszmillió forintot.

 

Nemcsak a KÖSZI nagyterme, hanem az adományoknak kihelyezett üveggömb is megtelt az idei Adjunk a húroknak… és a Rászorulóknak is! elnevezésű jótékonysági koncerten, aminek köszönhetően közel 3,8 millió forinttal tudják támogatni kőbányai és kispesti gyerekek nyaralását dr. György Istvánék. Budapest kormánymegbízottja Póka Egon basszusgitárossal és profi zenésztársaikkal immár nyolcadik alkalommal csaptak a húrok közé jó ügy érdekében; a 2011 óta minden évben megrendezett, mindig remek hangulatú koncertre érkező felajánlásoknak köszönhetően így már mintegy 24 millió forintot szántak jótékony célra. Korábban segítették többek között a nehéz sorsú gyerekeket és családokat vagy otthonban élő időseket is, az utóbbi négy alkalommal pedig gyermekek nyári táborozását támogatták.

– Így tudunk a legtöbb családnak segíteni, támogatást nyújtani – árulta el dr. György István, aki hozzátette: az elmúlt három évben több mint hatszáz kőbányai és kispesti gyerek számára adtak át fejenként 10-15 ezer forintos táborozási támogatást.

 

A kormánymegbízott a hagyományoknak megfelelően Póka Egon basszusgitárossal, Szakadáti Mátyás dobossal, ifj. Tornóczky Ferenc szólógitárossal és Sipeki Zoltánnal, Zorán gitárosával adták elő az olyan slágereket, mint a Gedeon bácsi, Újra itt van a nagy csapat, vagy a Kell ott fenn egy ország, a vokálban pedig a Kőbányai Zenei Stúdió fiataljai voltak segítségükre.

 

Forrás: Pászti András, Kispest.info, képek: Kőbányai Hírek Facebook oldala

Last modified on Friday, 14 December 2018 20:44

Hírek

Régi képek, emlékek

Régi kép
Minden a helyére kerül
Lakótelep a világ végén
Épül és szépül
A Mély tó
Elkészült a lakótelep
Épül a lakótelep
A Gergely-bánya
Áll a szobor
Dolgos kezek

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia