Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Advent, adomány, fény, ünnep és jégvarázs Kőbányán

Rate this item
(4 votes)

Elérkezett az év legmeghittebb, az adventi várakozásban és készülődésben megnyilvánuló időszaka. Az utolsó hónap végső napjainak közeledtével, a lassan, de biztosan fokozódó elcsendesülés révén, hamarosan beköszönt a Karácsony, azaz testet ölt a szeretet, a nyugalom és béke. Az ünnepi hangulathoz ajándékok és adományok biztosításával, szemet gyönyörködtető fényjátékokkal és díszekkel, valamint színes programokkal a kerület is hozzájárul. 

Az ünnepi készülődés során az asztal méltó megterítése jelenti az egyik legnagyobb kiadást. A Kőbányai Önkormányzat az idén is segítséget nyújt az ünnepekhez, igyekszik meghittebbé tenni mindazok ünnepét, akik szükséget szenvednek. Odafigyel azokra is, akik maguktól nem kérnek segítséget. Az önkormányzat képviselőinek, felnőtt- és gyermek háziorvosainak, valamint a szociális és oktatási intézmények munkatársainak javaslata alapján az Önkormányzat 1600 kőbányai személynek, családnak juttatott 7000 forint értékű ajándékcsomagot.

 

Látványos, különleges karácsonyfa díszíti Kőbánya központját, a Szent László teret. Az installáció az összefogást szimbolizálja és felhívja a figyelmet arra, hogy van, ahol gondot okoz az otthon melegének megteremtése. A tűzifából készült, 16 méter magas, 40 tonnás karácsonyfát Vízkereszt után elbontják, a felépítéséhez felhasznált tűzifa a rászoruló kerületi családok otthonába kerül. Ott varázsol majd meleget, ahol arra a legnagyobb szükség van.

 

December 7-én „Adjunk a húroknak… és a rászorulóknak is” címmel került sor Dr. György István kormánymegbízott – immár 8. alkalommal megrendezett - jótékonysági koncertjére a KÖSZI-ben. A felajánlások összege 2011 óta átlépte a 20 millió forintot. Az eddig befolyt pénzből támogatták már többek között a Minden Gyermek Lakjon Jól Alapítványt, a Down Alapítványt, átmeneti otthonban élőket, egy bölcsődének segítettek kialakítani a légúti megbetegedéseket megelőző, allergiát kezelő sószobát, idősek otthonának kényelmi berendezéseket, háztartási eszközöket vásároltak, továbbá három éve kiemelt feladatuknak tekintik a nehéz helyzetben lévő kőbányai és kispesti gyermekek nyári táboroztatásának megkönnyítését. Az idei adományokat is erre a célra kívánják fordítani.

 

Advent első vasárnapjára hagyományosan ünnepi díszbe öltöztette az Önkormányzat Kőbányát. A város fényeit D. Kovács Róbert Antal polgármester gyújtotta fel, ezt követően a Kőrösiben és a művelődési ház előtt kézműves foglalkozások és zenés programok várták az érdeklődőket. A cikk alatt a TV10 videó-összefoglalója látható az első adventi program eseményeiről.

 

Az adventi időszakra és az új esztendő első heteire két ingyenesen használható szabadtéri korcsolyapálya várja a sportolni vágyókat Kőbányán. A kerületi jégvarázs keretében január 31-ig, naponta 9 és 20 óra között a Szent László téri volt bölcsőde udvarán, valamint Újhegyen, a Fekete István Általános Iskola előtt lehet korcsolyázni.

 

A jégpályák használatával és nyitvatartásával kapcsolatos további részletek az alábbi plakáton.

Forrás és képek: D. Kovács Róbert Antal polgármester Facebook oldala, Kőbányai Önkormányzat, Kőbányai Hírek Facebook oldala, Centrumtv.hu

Last modified on Tuesday, 11 December 2018 09:52

Media

Hírek

Régi képek, emlékek

Zajlik a munka
Építési terv
Föld út
Zajlik az éptkezés
Még nincs kész
Árkok és házak
Elkészült a lakótelep
Építik a tavat
Épül a Mély tó
Régi újhegyi kép

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia