Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Új utakon Kőbányán

Rate this item
(1 Vote)

Nyár közepén ismét felszállhatunk a 3-as villamosra, amely a Kőrösi Csoma Sándor úton részben füvesített pályákon suhan majd át Kőbányán. Az autósok is örülhetnek, hiszen tavasztól az Éles saroknál és a Sibrik Miklós úti felüljárón is megkezdődik a munka – tájékoztatott dr. György István főpolgármester-helyettes, Kőbánya országgyűlési képviselője.

Megújul a 3-as villamos pályája, a kép forrása: BKK

A most megújuló Örs Vezér tere és Mázsa tér közötti szakasz után a Bihari úti vágányon folytatódik a munka. Az eddig sok helyen mindössze 10-30 km/órás tempóval döcögő villamosok a Budapesten újdonságnak számító füves pályán az eddiginél jóval csendesebben futnak majd Kőrösi Csoma Sándor úton, ahol a vágányok után az aszfaltburkolatot is felújítják. 2015 végétől ráadásul új alacsonypadlós szerelvények is megjelennek a 3-as vonalon – sorolta a jó híreket dr. György István. 

Április közepén a Sibrik felüljáró felújítása is megkezdődik. A teljes hídszerkezet megújítása után nemcsak a négy-, hanem kétkeréken is könnyebb lesz majd Kispest megközelítése, hiszen a híd két oldalán kerékpárutat is létesítenek. A városvezető szerint a legtöbb autós bizonyára az Éles sarok felújítását várja. Számukra is jó hírrel szolgált dr. György István: 2014-ben több ütemben, a villamos-rekonstrukcióhoz igazodva készül el le- és felhajtó rámpák, illetve a Jászberényi úti szakasz teljes felújítása is, így a közösségi közlekedést használók és az autósok számára is zökkenőmentesebbé válik a közlekedés Kőbányán.

Megkezdődik a Sibrik felüljáró felújítása, a kép forrása: BKK

Last modified on Thursday, 13 March 2014 10:57

Hírek

Régi képek, emlékek

Átadó ünnepség
Épül a Mély tó
Már állnak a házak
Folyik az építkezés
Az iskola
Régi újhegyi kép
Épül a lakótelep
Dolgozik a daru
Elkészült a lakótelep
Részből egész

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia