Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Valós Változás a Pongrác telepen!

Rate this item
(1 Vote)

Esély teremtés együtt! címmel nyílt napot tartott szerdán az Ökumenikus Segélyszervezet. A program célja, hogy a hátrányos helyzetű  álláskeresőket segítsék. A Budapest-Soroksár Ygen Humánerőforrás Központja után megnyitja kapuit a Budapest-Kőbányai Kis-Pongrác Telepi iroda. Céljuk, hogy elsősorban a lakótelepen, illetve tágabb környezetben egész Kőbányán élő munkanélkülieket felkészítsék a munkában való elhelyezkedésre. Januári adatok szerint csak a kerületben 2500 álláskereső van. Ebbe beletartoznak a pályakezdők, alacsony végzettségűek és a Gyes-en lévők. A számukra létrehozott projektben többek között olyan szolgáltatások vannak, mint például álláskeresési tanácsadás, próbainterjú, önbizalom fejlesztés.

 

Lehel László  a Segélyszervezet elnök-igazgatója örömét fejezte ki abban, hogy közösen dolgozhatnak a kőbányai önkormányzattal. 2009 óta létezik a program és azóta ez a második intézmény, amelyet megnyitottak és tervben van, hogy országosan is terjeszkednek. Hozzátette még, hogy munkájuk sikerességét jelzi, hogy a fejlesztésen részt vett emberek 67%-a el tudott már helyezkedni. Cséfalvy Zoltán , a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságstratégiáért felelős államtitkára beszédében elmondta, hogy körülbelül 4-500 ezer munkából kiszakadt ember él és szakmánként nagy a munkaerőhiány ezért is fontos a hátrányos helyzetűek segítése.

 

 

Kovács Róbert polgármester és Kovács Koko István

Kovács Koko István nem csak mint jószolgálati nagykövet, hanem, mint a Kis-Pongrác Telep szülötte is részt vett a programon. Elmesélte, hogy a környéket fejleszteni kell és társadalmi támogatásra van szüksége. Az ő fiatal korában ugyanolyan lepusztult volt a telep, de mindenkinek volt munkája, ez ma már nem mondható el. Kovács Róbert polgármester szerint is nagy kettősség van Kőbányán, hiszen amíg kerület egyes részein nagyon jó állapotok uralkodnak, addig ez a terület nem a jó hírnevéről híres. Az önkormányzat egy milliárdos beruházást tervez, hogy a telep megújuljon, a közvilágítást rendbe tegyék, térfigyelő kamerákat kihelyezzenek. Ez a program is lehetőséget nyújt, hogy felzárkózzon a környék és eltűnjenek az ellentétek.

A Valós Változás projekt egy éves és 2,8 millió forint értékben, uniós finanszírozással jött létre.

Taár László

Last modified on Wednesday, 27 March 2013 23:17

Hírek

Régi képek, emlékek

Részből egész
Zajlik a munka
Folyik az építkezés
Minden a helyére kerül
Zajlik az éptkezés
Építési terv
Lakótelep a világ végén
Épül a lakótelep
Régi kép
Áll a szobor

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia