Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Szelektív hulladékgyűjtők a háztartásoknak

Rate this item
(0 votes)

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. dolgozói szelektív hulladékgyűjtéshez alkalmas kukákat adtak át Kőbányán, a Bodza utcában március 25-én. Az FKF munkatársai a fővárosban megkezdték a sárga és kék fedelű, 120 és 240 literes gyűjtőtartályok kiszállítását a házakhoz, amivel a szelektív hulladékgyűjtést oldják meg.

Forrás: MTI Fotó: Balaton József

Az úgynevezett házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszer március végén indult Budapesten, ami idővel a mostani szigeteket váltja fel. A sárga fedelűekbe műanyagot és fémet, a kék fedelűekben papírt kell gyűjteni. Jelenleg 16 hulladékudvar és 903 szelektív sziget működik a fővárosban, utóbbiak tisztántartása azonban napi probléma – mondta György István városüzemeltetési főpolgármester-helyettes. Az ezt felváltó rendszer lényege, hogy a lakóházakon belül helyezik el a szelektív kukákat.  

A projekt mintegy 5,1 milliárd forintból, 85%-ban európai uniós támogatással valósul meg. Az elkövetkező két év legátfogóbb lakossági szelektív hulladékgyűjtési projektje keretében Budapest Főváros Önkormányzata és az FKF Zrt. olyan integrált hulladékgazdálkodási rendszert épít ki Budapesten, amely hozzájárul a fenntartható hulladékgazdálkodás megvalósításához. A projekt során több mint négyszázezer szelektív hulladékgyűjtő kukát kapnak a fővárosi háztartások. A lakosság által gyűjtött szelektív hulladékot hatvan új, környezetbarát, alternatív üzemű kukásautóval szállítják el.

További információ EZEN a linken.

Last modified on Tuesday, 26 March 2013 01:09

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lego-ház
Régi kép
Épül a lakótelep
Az iskola
Dolgos kezek
Árkok és házak
A Gergely-bánya
Már állnak a házak
Még nincs kész
Látkép

Közösségi Hírek

Hogyan védekezzünk a csalások ellen az online vásárlás során?

Hogyan védekezzünk a csalások ellen…

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia