Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Elrajtolt a KorszakVáltó Határon-Túra

Rate this item
(0 votes)

Az Óhegy.net augusztus 14-én számolt be arról, hogy útnak indult az a kb. száz résztvevő, aki a magyar-magyar kapcsolatok építése jegyében vállalta, hogy 8 nap alatt 750 km-t teker Budapesttől Csíkszeredáig. Korábban hírül adtuk, hogy a KorszakVáltó Határon-Túra ötlete civil kezdeményezésből született és a kőbányai Vuelta sportiroda szervezi. Az útvonal a KorszakVáltó honlapján nyomon követhető, menet közben bárki csatlakozhat hozzájuk. Útjuk ideje alatt lép érvénybe a kettős állampolgárságról szóló törvény, az utolsó állomáson pedig felavatják a Dévai Szent Ferenc Alapítvány magyarországi közadakozásból felújított gyermekotthonát. Természetesen az érintett települések és állomások is tevékeny részt vállalnak abban, hogy életre szóló élmény legyen a résztvevőknek a gyönyörű magyar és a csodálatos erdélyi tájakon való kerekezés.

Az alábbiakban a főszervezők nyilatkozatát olvashatják.

Eisenkrammer Károly főszervező: "A túra legfontosabb üzenete a kapcsolatteremtés, és a párbeszéd, és minden településen megállunk és lehet hozzánk csatlakozni, akár néhány száz méterre, akár egész napra és van egy korszakváltó honlapunk, ahol meg lehet nézni, hogy mikor érkezünk és lehet csatlakozni.

Révész Máriusz, ötletgazda: "Azt szeretném, hogy mindenki észrevegye, hogy új időszámítás kezdődik a magyar-magyar kapcsolatokban, és ennek szeretnénk ilyen látványos módon hangot adni.

Erőss Zsolt, erdélyi származású hegymászó súlyos balesete után műlábbal indult el a túrán: "A gyaloglás a hegymászás vagy akár a biciklizés, kicsit jobban oda kell figyelni rá, szokni kell, hiszen nekem ez egy új állapot, hozzá kell szokni ehhez az új fizikai állapothoz, de mindent ugyanúgy kell tenni."

Katt a képre a nagyobb méretért!

Forrás és bővebb információk: erdely.ma, hirado.huÓhegy.net

Hírek

Régi képek, emlékek

Régi újhegyi kép
Elkészült a lakótelep
Árkok és házak
Látkép
Zajlik a munka
Épül és szépül
Építik a tavat
Zajlik az éptkezés
A Gergely-bánya
Még nincs kész

Közösségi Hírek

Az érettségi vizsgák miatt egy héttel később zúgnak fel a szirénák

Az érettségi vizsgák miatt egy…

Az írásbeli érettségi vizsgák miatt egy héttel később, május 13-án...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia