Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Megújul a Pongrác úti rendelő

Rate this item
(1 Vote)

Saját erőből, mintegy 300 millió forintból újítja meg Pongrác úti háziorvosi rendelőjét a X. kerületi önkormányzat. Az újjáépülő intézmény alapkövét május 8-án helyezte el Kovács Róbert polgármester. 


Kőbánya megint egy olyan időszakhoz érkezett, amikor alapköveket rakhatunk le, egy barátom meg is jegyezte, hogy már nevezhetnénk találóan a kerületet „alapKőbányának” is – mondta a polgármester. Kőbánya valóban alap – folytatta ‒, minta abban, hogyan lehet fejleszteni a várost, hogyan lehet a rendelkezésére álló forrásokat ésszerűen felhasználva mindig egy kicsit előrelépni. Kovács Róbert felidézte: "a rendelőfelújítások sorát a Salgótarjáni útival kezdtük, majd a Zsivaj utcai és a Kerepesi úti intézet következett, most pedig a Pongrác úti rendelőt újítjuk meg teljes egészében. A beruházás részeként sor kerül a külső szigetelésre, a munkálatok keretében új vízvezetéket és szennyvíz-, valamint elektromos hálózatot kap az épület, a hűtő és fűtő rendszer is modern technológiára áll át. Megújul és akadálymentes lesz a rendelő közvetlen környezete is. Szerkezetében is átalakul a rendelő – folytatta -, új módon szolgálva az alapellátást. A beruházást az önkormányzat saját forrásából, mintegy 300 millió forintból valósítja meg, a munkálatok már elkezdődtek, és várhatóan az év végére fejeződnek be. Folytatjuk a fejlesztéseket, s az alapkövek letételét is az elkövetkezendőkben, hiszen van még bőven teendőnk” – fogalmazott a városrész vezetője.

A polgármester kiemelte azt is, hogy az alapellátás rendelőinek megújítása mellett a prevencióra is figyelmet fordítanak. Ennek része például a néhány éve bevezetett HPV elleni védőoltás mind lányok, mind fiúk részére – mondta, hozzátéve, hogy a közeljövőben tervezik a rotavírus elleni oltás bevezetését.

Kovács Róbert az alapkő ünnepélyes elhelyezésekor köszönetét fejezte ki az orvosoknak is, akiknek a felújítás ideje alatt nem a megszokott környezetükben kell dolgozniuk.

Forrás és képek: OrientPress Hírügynökség, Kőbányai Önkormányzat, Kőbánya.hu

Last modified on Friday, 11 May 2018 00:15

Hírek

Régi képek, emlékek

A Gergely-bánya
Építési terv
Átadó ünnepség
Régi kép
A Mély tó
Minden a helyére kerül
Épül a Mély tó
Zajlik a munka
Dolgos kezek
Árkok és házak

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia