Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Visszautasítja az LMP-s Demeter Márta állításait a Bajcsy-Zsilinszky Kórház

Rate this item
(1 Vote)

Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet írásban válaszolt az LMP Parlamenti Frakciója és Demeter Márta országgyűlési képviselő által 2018. március 19. napján közzétett közleményére. A következőkben Dr. Bodnár Attila főigazgató álláspontját olvashatják:

Az LMP Parlamenti Frakciója és Demeter Márta országgyűlési képviselő által 2018. március 19. napján közzétett közleményben nem felel meg a valóságnak, hogy a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet főigazgatójaként bármilyen megkereséssel kapcsolatban a válaszadás elől elmenekültem volna, sőt írásban tájékoztattam képviselő asszonyt, hogy annak az előírt rendben és módon eleget teszünk. Nem felel meg a valóságnak az sem, hogy minősíthetetlen hangnemben utasítottam volna el bármilyen találkozót, mint ahogy az sem, hogy engem, mint intézményvezetőt bármilyen kommunikációs gépezet propaganda célokra használt volna, továbbá az sem, hogy intézményünk politikai kontroll alatt állna.

Ezzel szemben a valós tények – amely közleményük utolsó két bekezdéséből egyértelműen kiderül– hogy az LMP Parlamenti Frakciója és Demeter Márta képviselő asszony kommunikációjukon keresztül politikai kampányuk céljára használják az általam vezetett intézményt, amelynek módja sérti a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet, valamint alkalmazottainak jóhírnevét, és egyben alaptalan félelmet, ellenérzést kelt az ellátásra szoruló betegek körében.

Mindenekelőtt rögzítjük, hogy a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet működése és felügyelete kizárólag szakmai alapú, a működés során elsődleges a betegek érdeke.

A közleményben felhozott témák kapcsán a valós tények:
1. A Kórház adósságállománya 804 MFt, amely a Kórház beszállítói felé fennálló tartozás, ezazonban a napi likviditást nem érinti.
2. A Sürgősségi Osztályon a tevékenység jellegéből adódóan pontos adat a várakozási időre nem adható. A legsúlyosabb állapotú betegeket látják el leghamarabb, soron kívül, emiatt előfordulhat hosszabb várakozási idő. Mindez a nemzetközi irányelvekkel is megegyezik, így sürgősségi osztályunkon semmivel nem hosszabb a várakozási idő, mint bármely európai kórházban.
3. A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben egyetlen sürgős műtét sem maradt még el orvos-, vagy ápolóhiány következtében.

Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet képviseletében:
Dr. Bodnár Attila főigazgató

A kép forrása: 10ker.blog.hu

Last modified on Saturday, 24 March 2018 13:29

Hírek

Régi képek, emlékek

Régi újhegyi kép
Az iskola
Lakótelep a világ végén
Minden a helyére kerül
Régi kép
Épül a Mély tó
Zajlik a munka
Árkok és házak
A Mély tó
Dolgos kezek

Közösségi Hírek

Hogyan védekezzünk a csalások ellen az online vásárlás során?

Hogyan védekezzünk a csalások ellen…

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia