Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Semmelweis-napi ünnepség a Bajcsy Kórházban

Rate this item
(0 votes)

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben tudományos konferenciát rendeztek, valamint díjakat, elismeréseket, és kinevezéseket adtak át Semmelweis-nap alkalmából.

Dr. Bodnár Attila főigazgató a Semmelweis-napi ünnepségen méltatta a dolgozók elhivatottságát, kitartását és áldozatos munkáját. Külön kiemelte, hogy Semmelweis Ignác születésének 200. évfordulója alkalom arra, hogy tisztelegjünk a nagy előd élete és munkássága előtt.

A Semmelweis-napot idén június 28-án ünnepelték a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban. Az ünnepségre az intézet valamennyi dolgozója mellett meghívták az egészségügyi  vezetőket, helyi politikusokat, a házi orvosokat és üzleti partnereiket.

A délelőtti tudományos konferencián 6 előadást láthattak-hallhattak - az intézet elismert orvosaitól és szakdolgozóitól, ill. külső előadótól – a következő témákban: 200 éve született Semmelweis Ignác, alvászavarok, gasztroenterológia, diabetes, szemészet, gyermekradiológia, állatasszisztált intervenció.

A délutáni ünnepségen díjak, elismerések és kinevezések átadására került sor. A Bajcsy-Zsilinszky Kórházért emlékéremmel kitüntettek tevékenysége meghatározó az intézmény fejlődésében. Idén ezzel az életműdíjjal a Központi Aneszteziológiai Intenzív és Sürgősségi Betegellátás területéről Dr. Tóth Ágota részlegvezető főorvos és Dr. Tagányi Károly főorvos munkáját köszöntük meg.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórházért díszoklevél várományosai azok, akik az intézmény működését, fejlődését tevékenységükkel kiemelkedő mértékben segítették. Ebben az évben Dr. Murányi Anikó belgyógyász főorvos részesült az elismerésben, aki az Angiológiai Részleg kialakítását irányította, és nyugállományba vonulását követően is aktív részese a napi betegellátásnak.

A dr. Bodnár Attila főigazgató által alapított Főigazgatói elismerő oklevelet kimagasló szakmai munkájáért 13 dolgozó, a Főigazgatói dicséretet 35 dolgozó vihette haza.

A főigazgató átadta a Főtanácsosi és Tanácsosi, a Főmunkatársi és Munkatársi, valamint a Főorvosi, Adjunktusi és Alorvosi kinevezéseket is. A jubileumi ünnepség Zséda élő énekműsorával, László Attila előadásával és vendéglátással zárult.

„Egy ilyen kiemelt évforduló lehetőséget ad arra, hogy délelőtt megtartott tudományos konferenciánkkal és délutáni ünnepségünkkel méltó módon ünnepeljük az egészségügyben dolgozókat. A nagy előd példáját követik munkatársaink, akiknek köszönjük elkötelezettségét!” – nyilatkozta dr. Bodnár Attila főigazgató.

Forrás és képek: Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet

Last modified on Friday, 29 June 2018 14:36

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lego-ház
Zajlik a munka
Dolgozik a daru
Építik a tavat
Már állnak a házak
Dolgos kezek
Áll a szobor
Föld út
Régi újhegyi kép
Árkok és házak

Közösségi Hírek

Hogyan védekezzünk a csalások ellen az online vásárlás során?

Hogyan védekezzünk a csalások ellen…

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia