Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

60 liter sört ittunk meg tavaly fejenként

Rate this item
(1 Vote)

A Magyar Sörgyártók Szövetsége (MSSZ) által közölt sörpiaci mutatók szerint 2016-ban összesen 6,7 millió hektoliter sört értékesített a négy vezető hazai sörgyártó: a Dreher Sörgyárak Zrt., a Borsodi Sörgyár Kft., a Heineken Hungária Zrt. és a Pécsi Sörfőzde Zrt., valamint a hazai piachoz import söreivel hozzájáruló Carlsberg Hungary Kft. Tavaly a magyar sörgyárak értékesítése 2,5 százalékkal nőtt, a javulás az exportnak tudható be, amely 40 százalékkal nőtt egy év alatt.

Éves hazai sörfogyasztás

A teljes éves hazai fogyasztás tavaly nem változott, 6,1 millió hektoliter volt, csakúgy, mint 2015-ben. Mintegy 100 ezer hektoliterrel, mintegy tíz százalékkal több fogyott a prémium és a szuper prémium kategóriájú sörökből. A középkategóriás termékek forgalma valamivel kisebb volt, mint 2015-ben. Tavaly hosszú idő óta először csökkent az olcsó sörök forgalma, 3,6 százalék volt a visszaesés.

Az egy főre jutó éves magyarországi sörfogyasztás 60 liter, ami a 90-es évekhez képest mintegy 40 literes csökkenés!

Kőbányai Sörfesztivál

A söripar az egyik legnagyobb foglalkoztató, a teljes értékláncon keresztül csaknem 24 ezer embert foglalkoztat, a munkahelyek túlnyomó többsége a kis- és közepes vállalkozási szektorban van. Ezért is nagyon fontos, hogy megállítsuk a sörfogyasztás csökkenését! Erre kiváló alkalomnak tűnik a Kőbányai Sörfesztivál, ahol több mint 40 csapból folyik majd a sör. A május 19., 20. és 21-én megrendezésre kerülő esemény célja - többek között - a kerületben tradicionálisan megtalálható sörfőzés hagyományának visszaállítása.

Forrás: MTI, Kőbánya.info

Last modified on Monday, 03 April 2017 15:23

Hírek

Régi képek, emlékek

Dolgos kezek
Zajlik a munka
Épül és szépül
Dolgozik a daru
Épül a lego-ház
Elkészült a lakótelep
Folyik az építkezés
Régi újhegyi kép
Régi kép
Árkok és házak

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia