Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Jótevők osztottak Kőbányán

Rate this item
(1 Vote)

Száz családnak vittek élelmiszercsomag adományokat és ruhákat a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának az önkéntesei Kőbányán. A HISZ Jótevő 2016 programjának a keretében a rászoruló családoknak kiosztott csomagokba a tartós élelmiszerek mellé Cserpes Sajtműhely felajánlásából 1-1 kiló füstölt és krémsajt is került. 

Családtagokkal együtt mintegy 530 főt elérve, köztük több száz gyereknek nyújtott segítséget a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata május második vasárnapján. A Széchenyi István Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola aulájában megrendezett osztásra a szervezet önkéntes aktivistái tartós élelmiszer csomagokkal, valamint ruha- és cipőadományokkal készültek.

 

„A csomagokba egyebek mellett liszt, cukor, rizs és étolaj is került. De tapasztalataink szerint a szegényebb családok legalább ennyire örülni szoktak a sajtnak is, amihez viszonylag ritkán juthatnak ők hozzá. A Cserpes segítségével minden családnak 1-1 kiló füstölt tömbsajtot és vödrös krémsajtot is adományozni tudtunk” – mutatta be az élelmiszer csomagok tartalmát Kovács Sándor, a szervezet elnöke.

„Több éve biztosít helyet a Széchenyi István Általános Iskola aulájában a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának osztásaihoz. Az intézmény környezetében a jó módú családok mellett sok a hátrányos helyzetű is.  De vannak, ahol a szülő egyedül neveli gyermekét vagy gyermekeit, más otthonokban a tartós munkanélküliség okoz nehézséget.” – mutatja be az osztás helyszínéül szolgáló iskola szűkebb környezetét az intézmény igazgatója. 

Sándor Zoltán kiemelte: örömmel látta, hogy a gyülekezet karitatív csoportja aktív, és a most már sok évre visszatekintő közös munka során azt tapasztalták: a HISZ aktivistái mély átéléssel, hittel, a jó ügyet szolgálva álltak munkába. 

 

„A Hit Gyülekezetének én csak köszönni tudom, hogy itt a térségben nem hagyja veszni az Újhegyi, 30 ezres lélekszámú lakótelepen élőket” – fogalmazott az iskola igazgatója.

Az akcióban a HISZ partnere a Kőbányai Önkormányzat volt. A Hivatal BÁRKA Család – és Gyermekjóléti Szolgálata segített kiértesíteni az általuk ismert leginkább rászoruló családokat, így a Jótevő 2016 program keretéből megvalósuló osztás valóban oda került, ahol erre a leginkább szükség volt.

A Szeretetszolgálat szerint a családoknak kiosztott élelmiszerek értéke 500 ezer forintra, míg az osztásra kiszállított ruhaadományok értéke meghaladta 1,3 millió forintot.

 

Forrás: HISZ sajtóosztály

Last modified on Monday, 16 May 2016 14:11

Hírek

Régi képek, emlékek

Zajlik a munka
Részből egész
Régi újhegyi kép
Árkok és házak
Már állnak a házak
Látkép
Az iskola
Még nincs kész
Lakótelep a világ végén
Építési terv

Közösségi Hírek

Hogyan védekezzünk a csalások ellen az online vásárlás során?

Hogyan védekezzünk a csalások ellen…

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia