Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Olimpiai bajnokok a Nagy Sportágválasztó kőbányai központjában

Rate this item
(1 Vote)

Olimpiai és világbajnokok népszerűsítik a sportot a 13. Budapesti Nagy Sportágválasztón, amelyet pénteken és szombaton rendeznek meg Kőbányán, a Maglódi úti Merkapt Sportközpontban. Koós-Lukács Tímea kommunikációs igazgató a csütörtöki sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a hétvégi eseményen több mint 90 sportágat lehet díjmentesen kipróbálni edzők és szakemberek segítsége mellett. Az interaktív sportági palettán az egyéni és csapatsportágak, a labdajátékok és a küzdősportok, szabadidős és versenysportágak, téli és nyári mozgásformák, a nagy múltú vagy éppen újdonságnak számítók ugyanúgy megjelennek. Péntek reggel 9-től az oktatási intézmények csoportjait, másnap főleg a nagyközönséget, a családokat várják a szervezők, akik szerint az első napra már 7 ezren jelezték részvételüket, s összesen 20 ezer érdeklődőre számítanak.

 

A sajtótájékoztató résztvevői (Kép: Kőbányai Hírek)

A sajtótájékoztatón jelen volt Dr. Pap Sándor és Radványi Gábor - Kőbánya alpolgármesterei, Cseh László, Erdei Zsolt (Madár), Kovács (Atom) Anti, Kökény Roland, Kövér Márton és Pulai Imre. A sajtóreggelin meghívott olimpiai, világ- és Európa-bajnokaink a 9 éves kőbányai sakkozóval, Karácsonyi Gellérttel küzdöttek meg. Neves sportszemélyiségeink tisztességgel helyt álltak, mégis alulmaradtak a sakktábla küzdőterén.

 

A bal oldali képen Karácsonyi Gellért bajnokokkal sakkozik, a jobb oldali kép közepén Radványi Gábor és Dr. Pap Sándor kőbányai alpolgármesterek (Kép: Kőbányai Hírek)

A fővárosi sportágválasztón a magyar sport több jeles képviselője is ott lesz, így az olimpiai aranyérmes Kammerer Zoltán, Kökény Roland, Növényi Norbert, Pulai Imre és Storcz Botond, vagy éppen a világbajnok Erdei Zsolt, Cseh László és Monspart Sarolta.

A sajtótájékoztatón az ötkarikás aranyérmes cselgáncsozó, Kovács Antal arról beszélt, hogy Pakson eddig öt alkalommal rendeztek sportágválasztót, s ezek hatására 30-50 százalékkal emelkedett a városban a sportoló gyerekek száma, ezzel együtt pedig szüleik is többet mozognak, mint korábban.  

A szervezők ezúttal is számos újdonsággal várják az érdeklődőket. Először képviselteti magát a rendezvényen a sporthorgászat, a kerékpár-labda, a buborékfoci és a street workout, a technikai sportágak pedig külön szigettel jelennek meg Mini Autó-Motor Sport Expo néven.

Két új téma is része az idei Budapesti Nagy Sportágválasztónak, mégpedig a példaképek és a környezettudatosság. Ami az előbbit illeti, a rendezvény helyszínén meg lehet tekinteni a Kolonics György Emlékkiállítást, a Magyar Sportmúzeum jóvoltából pedig az Olimpia és nevelés címet viselő sporttörténeti tárlat lesz látható. A rendezők jótékonysági felhívással is szeretnék megszólítani a kilátogatókat, arra kérve őket, hogy hozzák magukkal azokat a tanszereiket, amelyeket már nem használnak. Az adományokat a Hegyem Mozgalom juttatja el a rászoruló családoknak, a jövő heti szegedi sportágválasztó alkalmával. A bokszvilágbajnok Erdei Zsolt, a mozgalom nagykövete elmondta, hogy eddig már közel 500 családon segítettek.

Ezen a hétvégén Budapesten kívül Cegléden, Orosházán és Siófokon is tartanak sportágválasztót, s az országos méretű rendezvénysorozat szeptember 20-21-én Szegeden, Makón, Pápán és Szentesen, egy héttel később pedig Hódmezővásárhelyen folytatódik.

A Nagy Sportágválasztóról EZEN a linken, vagy az esemény honlapján olvashat bővebben: www.sportagvalaszto.hu

Forrás: MTI, Kőbányai Hírek

Last modified on Friday, 13 September 2013 10:51

Hírek

Régi képek, emlékek

Áll a szobor
Régi kép
Zajlik a munka
A Gergely-bánya
Lakótelep a világ végén
Épül a lakótelep
Építik a tavat
Építési terv
Épül és szépül
A Mély tó

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia