Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Jó hangulatú vásáros sportnap

Rate this item
(7 votes)

A nyári szünet után újra összegyűltek a kőbányai „vásárosok”, ezúttal Óhegy és Újhegy közös határán, a Sibrik úton. A szeptemberi Közösségi Vásárra ezúttal a BÁRKA Családsegítő Szolgálat Sportnapjával egy udvarban és időben került sor, a két rendezvény együttesen ötszáz érdeklődőt és résztvevőt vonzott. Amíg a BÁRKA Sportnapja sok-sok ingyenes programot kínálva (pl. lovaglás, baba-mama sarok, vitézi próba, íjászati bemutató stb.) várta a családok apraja-nagyját az udvar egyik felén, addig a kert másik részén gyűlhettek össze azok, akik szerettek volna túladni felesleges holmijaikon, illetve be akarták szerezni az iskolakezdéshez, őszi időszakhoz szükséges dolgokat.

 

 

Az égiek igen kegyesek voltak a közös rendezvényhez, hiszen a családok gyönyörű napsütésben és kellemes melegben tölthették el a szombat délelőttöt. A jó hangulat és a szép idő révén kellemes "civil dzsembori" kerekedett a BÁRKA udvarán: voltak, akik régi ismerősökkel találkoztak, míg mások új ismeretségre tettek szert. A szülők mellett a gyerekek is jól érezték magukat, kiélvezték a hatalmas park zöld tereit és a sportnap programjait. Igen nagy sikere volt a lilahagymás zsíros kenyérnek, ami tovább fokozta az esemény piknik jellegét.

 

Folytatódott a Közösségi Vásár PET-palack akciója, amely értelmében azok, akik a vásárba tömörített és kiöblített PET palackokkal érkeztek, minden egyes kiló hulladékért 50 Forintot kaptak. A Kőbánya.info és a Cselekedjünk Közhasznú Alapítvány közös akciójának célja a környezettudatos szemlélet terjesztése, az emberi tevékenységből eredő környezetterhelés csökkentése.

 

A büfé-asztal és az összegyűjtött PET-palackok

Portálunk, azaz a Kőbánya.info szerkesztőcsapata (Dankó Györgyi, Zsellér Gábor és Dankó József) és a Cselekedjünk Közhasznú Alapítvány tagjai (Kormos Gabriella és Kristóf Gábor) által szervezett Kőbányai Közösségi Vásárról további információkat a www.vasar.kobanya.info elérhetőségen, vagy a vásár Facebook oldalon talál: www.facebook.com/KobanyaiVasar

Last modified on Wednesday, 11 September 2013 09:21

Hírek

Régi képek, emlékek

A Mély tó
Épül a lego-ház
Építik a tavat
Épül és szépül
Folyik az építkezés
Régi kép
Látkép
Elkészült a lakótelep
Árkok és házak
Zajlik az éptkezés

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia