Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Lesz térfigyelő kamera-rendszer Újhegyen!

Rate this item
(0 votes)

Aki egy kicsit is jártas kerületünk dolgaiban, az pontosan tudja, hogy Kőbánya két nagy lakótelepén, az Újhegyen és a Gyakorló utcai lakótelepen az utóbbi időkben nagyon megromlott a közbiztonság. Mindkét terület Budapest „elitjében” van gépkocsi-feltörések, betörések, utcai rablások és hasonló bűncselekmények tekintetében. Remélhetőleg ez hamarosan megváltozik.
 
A kőbányai önkormányzat Vagyongazdálkodási Bizottsága múlt csütörtökön (július 16.) döntött a közbeszerzési eljárás megindításáról. Ennek során az önkormányzat kiválasztja a céget, amely ősszel megkezdheti a 24 darab térfigyelő kamera telepítését. Ezek legkésőbb a télen működésbe lépnek és remélhetőleg nagyon rövid idő alatt nagyon sokat fognak javítani az újhegyi lakótelep közbiztonságán. Az önkormányzat erre a célra 96 millió forintot különített el. A kamerarendszer bővítésének következő üteme minden valószínűség szerint a Gyakorló utcai lakótelep bekamerázása lesz.

Az utóbbi néhány évben egyre több kerület (pl. Belváros, Óbuda-Békásmegyer, Józsefváros) élt a közbiztonság javításának ezen módszerével. Az eredmény hónapokon belül látható volt: kevesebb bűncselekmény, több sikeres felderítés. A bekamerázott kerületekben „híre ment”, hogy már nem érdemes randalírozni, mert nemcsak a rendőrök jelennek meg pillanatok alatt, de még bizonyítékuk is van az elkövetésre. Ezek a bűnözők áttelepültek más kerületekbe, többek közt Kőbányára is. De innen hamarosan tovább kell állniuk. 

Szocialisták nélkül 

A kedvező  bizottsági döntés – sajnos – egy hajszálon múlott. A kamerák telepítését lehetővé tévő közbeszerzés megindítását csak a bizottság FIDESZ-es és SZDSZ-es tagjai támogatták, a szocialista bizottsági tagok egyike sem szavazta meg. Megindokolni a döntésüket meg sem próbálták, ment az ülés tovább. Nem tudom nem feltenni a kérdést: Újhegy tehát – ha a szocialistákon múlna – maradna egy veszélyes környék…?
 
 
Last modified on Friday, 04 September 2009 22:01

Hírek

Régi képek, emlékek

Áll a szobor
Már állnak a házak
Dolgozik a daru
Régi kép
Folyik az építkezés
Föld út
A Gergely-bánya
Építik a tavat
Átadó ünnepség
Régi újhegyi kép

Közösségi Hírek

Hogyan védekezzünk a csalások ellen az online vásárlás során?

Hogyan védekezzünk a csalások ellen…

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia