Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

8 éves hús a kőbányai kínai raktárban

Rate this item
(0 votes)

A Híradó.hu portál információja szerint több mint 30 tonna ismeretlen eredetű élelmiszert foglaltak le a vámosok egy kőbányai raktárban. A kínai tulajdonosoknak semmilyen hivatalos engedélye, sem nyilvántartása nem volt az árukészletről. A polcokon olyan termék is volt, amelynek a szavatossága nyolc éve lejárt.

A kép forrása: Híradó.hu

Gyomorforgató látvány fogadta a Mezőgazdasági és Szakigazgatási hivatal munkatársait egy Liget utcai raktárban. A kínai bérlők a legelemibb tárolási szabályokat sem tartották be. A lefoglalt árukészlet része volt bárány- és csirkehús, de találtak itt halat, rákot, és homárt is. Az ismeretlen eredetű húst megsemmisítik, a lefoglalt kínai feliratú szeszesitalok pedig a vámhatóság telephelyére kerülnek. A raktár tulajdonosait, akik semmilyen információval nem tudtak szolgálni a lefoglalt áruról, 30-40 millió forintra bírságolhatják.

'Emberi fogyasztásra ezek a termékek alkalmatlanok, illetőleg nem lehet tudni, hogy alkalmasak-e? Ez a precíz megfogalmazás. Mindenesetre az összes létező jogszabályt, ami az élelmiszerek tárolására, forgalmazására vonatkozik, megszegett ez a cég, ezért természetesen felelniük kell" – jelentette ki Tarnai Richárd a Pest megyei Kormányhivatal vezetője.

A kormányhivatal vezetője, KDNP-s országgyűlési képviselőként éppen ma adott be a jogszabályok szigorítására vonatkozó javaslatot a Parlamentben. E szerint a jövőben a vétkes cég forgalmától függően akár 2 milliárd forintos pénzbírságot is kiszabhatnának hasonló esetben.

Forrás: Híradó.hu

Hírek

Régi képek, emlékek

Az iskola
Látkép
Már állnak a házak
Régi újhegyi kép
Régi kép
Átadó ünnepség
Elkészült a lakótelep
Árkok és házak
Áll a szobor
Dolgozik a daru

Közösségi Hírek

Az érettségi vizsgák miatt egy héttel később zúgnak fel a szirénák

Az érettségi vizsgák miatt egy…

Az írásbeli érettségi vizsgák miatt egy héttel később, május 13-án...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia