Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Újhegy múltjának elfeledett képei

Rate this item
(0 votes)

Közös sorozatot indítunk a Kőbányai Helytörténeti Gyűjteménnyel. Havonkénti váltásban olyan régi fotókat mutatunk be, amiket –reményeink szerint- szívesen nézegetnek a régi Kőbányaiak és talán fel is sóhajtanak: „ Jéé, valóban… ezt már el is felejtettem volna….jó újra látni!” Aki pedig nem ismerte a kerület múltját, most lehetősége lesz egy kicsit visszapillantani rá.  Tehát, reménykedünk abban, hogy új kezdeményezésünkkel, néhány minutumra, mindenkinek gondtalan kikapcsolódást tudunk biztosítani.

Első, 9 fotóból álló albumunkban, a darus gépeké a főszerep. Megmutatjuk, hogyan emelték be anno egyben erkélyeinket és fürdőszobáinkat a helyükre. Természetesen mindent gépesíteni nem lehet, ezért a dokumentum értékű képeken ott vannak azok a dolgozók közül is néhányan, akik felépítették ezt a hatalmas lakótelepet. Egy kicsit talán azt is megérezhetjük, milyen hatalmas vállalkozás volt ez, hiszen ma is annyian lakunk itt, mint egy kisebb városban.

Meglátják, az is feltűnik majd, hogy információ értékükön túl, milyen szépek is ezek a képek. A fotók Keveházy Lajos és Végh Elek hagyatékából kerültek a Kőbányai Helytörténeti Gyűjteménybe.








Last modified on Tuesday, 06 March 2012 13:07

Hírek

Régi képek, emlékek

Minden a helyére kerül
Épül a Mély tó
Látkép
Régi kép
Épül és szépül
Átadó ünnepség
Már állnak a házak
Építési terv
Még nincs kész
Folyik az építkezés

Közösségi Hírek

Az érettségi vizsgák miatt egy héttel később zúgnak fel a szirénák

Az érettségi vizsgák miatt egy…

Az írásbeli érettségi vizsgák miatt egy héttel később, május 13-án...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia