Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Befejeződött a Bercsényi Iskola kollégiumának korszerűsítése

Rate this item
(1 Vote)

A kőbányai Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium sikeresen indult a „Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései” című pályázaton, és 175 300 848,- Ft összegű támogatást kapott a kollégium épületének energetikai korszerűsítésére. A projekt 2016. novemberében kezdődött és 2017. november 14-án fejeződött be.

Az FM Közép-Magyarországi Agrár-Szakképző Központ, Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium a „Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései” című  konstrukció keretében pályázatot nyújtott be. A KEHOP-5.2.10-16-2016-00044 azonosító számmal regisztrált, a „A Földművelésügyi Minisztérium Közép-magyarországi Agrár-Szakképző Központ üzemeltetésében lévő kollégium épületek energetikai korszerűsítése” c. pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Környezeti és Energia Operatív Program Irányító Hatósága 175 300 848,- Ft összegű támogatásra érdemesnek minősítette. 

A Széchenyi 2020 előirányzatából a FM Közép-Magyarországi Agrár-Szakképző Központ, Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium a pályázatban foglaltak megvalósítására egyszeri, vissza nem térítendő támogatásban részesült. Az előirányzat a Kohéziós Alapból és a hazai központi költségvetésből valósult meg. A pályázat támogatási intenzitása 100%.

„A Földművelésügyi Minisztérium Közép-magyarországi Agrár-Szakképző Központ üzemeltetésében lévő kollégium épületek energetikai korszerűsítése” című pályázat során az intézmény célul tűzte ki és megvalósította a Varga Márton Kollégium és Táncsics Mihály Kollégium energetikai korszerűsítését. Az épületek üzemeltetési költségei a Szakképző Központ éves költségeinek egy igen jelentős részét teszik ki. A magas üzemeltetési költségeket főleg a fűtési hőigényből származó magas gázenergia-költség és a villamos energiafogyasztás tette ki. Ezek alapján szükségessé vált a fűtési energiaigény csökkentése, amit az épület külső határoló felületeinek hőszigetelésével és nyílászáróinak cseréjével értek el. Ezen felül, a továbbiakban az intézmény villamos energiafelhasználásának egy részét napelemek által termelt energiából fedezi majd.

A pályázat megvalósítását követően a projektben érintett kollégiumok lakói és egyetem hallgatói, valamint az egyetemi oktatók – az energetikai korszerűsítésnek köszönhetően – korszerűbb, gazdaságosabban működtethető intézményben tanulhatnak, élhetnek, oktathatnak. A fejlesztés után jelentősen csökkent az épületek energiafelhasználása, amely hozzájárult az intézmények fenntartási költségeinek optimalizálásához.

Az iskola honlapja EZEN a linken, míg a Facebook oldala IDE kattintva érhető el.

Forrás: Magyar Energia Centrum Kft., Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium

Last modified on Wednesday, 15 November 2017 10:34

Hírek

Régi képek, emlékek

Föld út
Dolgos kezek
Már állnak a házak
Épül és szépül
Zajlik az éptkezés
Épül a lakótelep
Folyik az építkezés
Régi újhegyi kép
Dolgozik a daru
Régi kép

Közösségi Hírek

Hogyan védekezzünk a csalások ellen az online vásárlás során?

Hogyan védekezzünk a csalások ellen…

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia