Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Darwin-díjas rabló és tolvaj Kőbányán

Rate this item
(2 votes)

A Wikipédia szerint a Darwin-díj egy olyan „kitüntetés”, amelyet azoknak az embereknek ítélhetnek meg, akik valami különösen buta, ügyetlen módszerrel próbáltak egy számukra érdekes célt elérni, és ez az életükbe vagy a nemzőképességükbe került. A nevét onnan kapta, hogy ezek az emberek Charles Darwin a természetes kiválasztódásról szóló híres elmélete értelmében „szívességet tesznek” az emberiségnek azzal, hogy nem örökítik tovább ostobaságukat utódaikra.

A múlt héten két olyan kőbányai vonatkozású bűncselekményről számolt be a rendőrség, amelyeknél az elkövetők - bár nem vesztették sem életüket sem nemzőképességüket - tökéletesen megvalósították a különösen buta, ügyetlen módszerrel végrehajtott próbálkozás kritériumát. Az egyik esetben egy késes rablónak sikerült hasba szúrnia magát, míg a másik elkövető az ellopott gépjárműben merült álomba - mindketten a már helyszínen a rendőrök oltalmába kerültek, megelőzve, hogy további károkat okozzanak maguknak vagy másoknak. 


A kép forrása: darwindij.hu

Rabolni akart, futva menekült, megsebezte magát

A X. kerületi Rendőrkapitányság nyomozást folytat S. János 40 éves budapesti lakos ellen rablás bűntett kísérlete miatt, aki 2017. március 30-án 13 óra körül a Kápolna utcában késsel a kezében odalépett egy idős nőhöz, és azt követelte tőle, hogy adja át a pénzét. A sértett ennek nem tett eleget, de sikerült rávennie S. Jánost arra, hogy a nagyobb haszon reményében felkísérje a lakásához. A hölgy lélekjelenlétének köszönhetően nem a saját ajtajához vezette a férfit, hanem egy másik bejárathoz. Miután kopogtattak, a nő szomszédja nyitott ajtót a kutyájával, akitől az elkövető megijedt és elmenekült a helyszínről. A történtekről a sértett tett bejelentést a segélyhívón keresztül.

A nyomozók éppen a szemlét folytatták a rablás helyszínén, amikor váratlanul S. János megjelent ott, és közölte a nyomozókkal, hogy ő követte el a bűncselekményt, ezért a rendőrök előállították. Az egyenruhások észlelték, hogy sérülés van a férfi hasán, ezért értesítették az Országos Mentőszolgálatot. A vágás körülményeiről S. János úgy nyilatkozott, hogy azt menekülés közben okozta véletlenül saját magának a rablásnál használt késsel. A nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Leitta magát, autót lopott, majd elszundított a kocsiban

A VII. kerületi Rendőrkapitányság folytatott eljárást jármű önkényes elvételének bűntette miatt a 40 éves G. Zoltán ellen, aki miután leitta magát, autót lopott, kocsikázott egyet, majd egy kőbányai ház előtt elaludt a gépjárműben. 

A férfi 2016. október 4-én 22 órakor a VII. kerületi Barcsay utcában egy út szélén parkoló autóra lett figyelmes, amiben a gépkocsi tulajdonosa benne hagyta a slusszkulcsot. A nyomozás során kiderült, hogy az autó tulajdonosa pizzát szállított, nem talált parkolóhelyet, ezért hagyta az út szélén a gépjárművet. G. Zoltán beült a kocsiba és elhajtott a helyszínről, majd fél óra kocsikázást követően egy kőbányai ház előtt leparkolt és elaludt az autóban.

A férfit 2016. október 5-én hajnalban - még szundikálás közben - a kocsiban elfogták a kőbányai rendőrök, majd előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. G. Zoltán nem túl okosan azzal védekezett, hogy aznap este sokat ivott, és ezért nem emlékszik semmire. Őt ezért ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségének elkövetése miatt is felelősségre vonták a rendőrök.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitánysága a nyomozást befejezte, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

Forrás: BRFK, Police.hu, Budapesti Rendőr-főkapitányság

Last modified on Monday, 03 April 2017 11:59

Hírek

Régi képek, emlékek

Átadó ünnepség
Föld út
Részből egész
Elkészült a lakótelep
Építési terv
Dolgozik a daru
Régi újhegyi kép
A Mély tó
Folyik az építkezés
A Gergely-bánya

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia