Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Mi a hulladékudvar?

Rate this item
(1 Vote)

Érdemes tudni a hulladékudvarokról 

A hulladékgyűjtő udvarok a háztartásokban keletkező veszélyes, speciális kezelést igénylő, valamint szelektíven gyűjthető hulladékok átvételére, azok elszállításig elkülönített módon történő tárolásra szolgáló, szakképzett személyzet által működtetett, zárt átvevőhelyek.

Elsősorban a lakosság részére nyújtanak lehetőséget bizonyos típusú hulladékok leadására. A hulladékudvarok területén elhelyezett zárt tárolók úgy vannak kialakítva, hogy azokat gépjárművel is jól meg lehessen közelíteni 

Az itt leadott, különböző típusú hulladékokat az udvarban csupán átmenetileg tárolják. Majd rendszeres időközönként az előírásoknak megfelelően újrahasznosításra, feldolgozásra, illetve a veszélyes anyagokat ártalmatlanítás céljából elszállítják.

A hulladékudvarok lehetőséget kínálnak arra, hogy környezettudatosan válhassunk meg a háztartásunkban keletkező csomagolási, veszélyes, és az adott hulladékudvarban leadható egyéb hulladékoktól. A cél, hogy a hulladékudvar „hálózat” minél jobban lefedje Budapest területét azért, hogy a főváros lakosságának minél könnyebben elérhetővé és megközelíthetővé váljanak, mert fontos, hogy a hulladékok ne az út szélén, az erdőben, tehát ne a környezetünkben kössenek ki. 

A többi begyűjtési módhoz képest (házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés, a gyűjtőszigetes rendszerhez, kerti zöldhulladék gyűjtés) itt sokkal több féle hulladékot adhat le a lakosság. Fontos tudni, hogy eltérő méreteik miatt jelentős eltérés lehet abban, hogy az adott hulladékudvar milyen hulladékot tud fogadni. A legtöbb hulladékfajta leadása a lakosság részére ingyenes, ez alól kivételt képeznek a speciális kezelést, vagy ártalmatlanítást igénylő hulladékok.   

FIGYELEM!  Kommunális (háztartási vegyes) hulladékot nem vesznek át és nem tárolnak a hulladékudvarokban. 

Itt tudhatja meg, hol vannak hulladékudvarok és ezekben milyen hulladékokat lehet leadni: www.fkf.hu

Bővebb információért keresse a www.hasznoshulladek.hu oldalt.

Last modified on Wednesday, 25 November 2015 13:42

Hírek

Régi képek, emlékek

Építési terv
Föld út
Dolgozik a daru
Épül a lakótelep
A Gergely-bánya
Épül és szépül
Folyik az építkezés
Régi újhegyi kép
Dolgos kezek
Épül a lego-ház

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia