Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Levetkőzött migránsok tiltakoztak a KÖKI-n, a Gyömrői úton embercsempészt fogtak

Rate this item
(1 Vote)

A világban zajló népvándorlás-jellegű folyamatok kerületünket sem kerülik el. A nyár folyamán Újhegyen jött létre egy migráns kolónia, mint ahogy az elmúlt napok sem maradtak esemény nélkül: szeptember 1-jén a kőbányai rendőrök fogtak el egy embercsempészt, míg a hónap második napján  részben levetkőzött migránsok tiltakoztak a Kőbánya-Kispest vasútállomáson.

Sínek mentén tiltakoztak migránsok Kőbánya-Kispesten

Migránsok egy csoportja a sínek mentén tiltakozott budapesti Kőbánya-Kispest vasútállomáson szerda reggel, rendőri intézkedésre volt szükség. A csoport tagjai nem akartak átszállni a debreceni befogadó állomás felé elindított szerelvényre. Az MTI tudósítója a helyszínen azt látta, hogy 80-100 ember áll az egyik peronon, a közelükben rendőrök állnak. Az ORFK honlapján közzétett közlemény szerint a Kiskunhalasról a debreceni befogadó állomására útba indított - menekültkérelmet előterjesztett - illegális határátlépők egy csoportja a sínek mentén "részben levetkőzve, részben gyermekeket maguk elé tartva, a magasba emelve" azt követelték, hogy szabadon eljuthassanak Németországba.

A közlés szerint "a rendőrség a szükséges intézkedéseket megtette" a vasúti forgalom zavartalanságának biztosítása érdekében. Az ORFK közleménye emlékeztet arra, hogy a menekültkérelmet előterjesztők a menekültügyi eljárás ezen szakaszában Magyarországon szabadon mozoghatnak, a hatóság kötelezésére azonban nyilvántartásba vételüket követően 24 órán belül meg kell jelenniük a számukra az ügyük elbírálásának idejére kijelölt befogadó állomáson.

A Mávinform honlapján az áll, hogy a Kőbánya-Kispest állomás hatósági zárás miatt egy ideig csak két vágányon indít és fogad vonatokat, emiatt késések előfordulhatnak több vonalon.

Rendőrök a Köki-n, forrás: Keresztnév Vezetéknév nevű Facebook felhasználó


A Gyömrői úton fogták el a szegedi embercsempészt

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya nyomozást folytat S. Attila 43 éves szegedi lakossal szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a férfi szeptember 1-jén 1 óra 50 perckor a X. kerületi Gyömrői úton haladt magyar rendszámú személygépkocsijával, amikor a kőbányai rendőrök igazoltatták. A gépkocsiban rajta kívül négy személy (két szír és két iraki állampolgár) utazott, akik az ellenőrzés során magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták. S. Attila az utazás fejében anyagi ellenszolgáltatást kért és kapott, az általa vezetett gépjárművet a rendőrök lefoglalták.

A férfit a rendőrök a helyszínen elfogták, majd előállították a BRFK X. kerületi Rendőrkapitányságára. Vele szemben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya folytatja le, egyúttal előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Forrás: MTI, Police.hu, Facebook

Last modified on Monday, 07 September 2015 14:52

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül és szépül
Dolgozik a daru
Minden a helyére kerül
A Gergely-bánya
Folyik az építkezés
Építik a tavat
Az iskola
Elkészült a lakótelep
Építési terv
Már állnak a házak

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia