Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Őrizetben a drogterjesztők - videóval

Rate this item
(1 Vote)

A budapesti rendőrök összehangolt akció során fogták el annak a bandának a tagjait, akik a megalapozott gyanú szerint kábítószert terjesztettek a fővárosban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányságának és a BRFK Felderítő Főosztályának nyomozói a Készenléti Rendőrség rendőreivel, valamint a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársaival közösen 2015. február 25-én 4 óra körüli időben egyszerre több helyszínen - egy Budapest VIII., Tömő utcai, egy Budapest IX., Sobieski utcai és egy Budapest X. kerület Ónodi utcai társasházban - tartottak házkutatást és fogták el a 42 éves budapesti V. Bélánét és hét társát.

 

A rendőrök az ingatlanokban tasakokba csomagolt kábítószergyanús anyagot - feltehetően marihuánát és amfetamint -, mobiltelefonokat, kábítószergyanús anyaggal szennyezett tárgyakat, valamint egy forgótáras pisztolyt foglaltak le. Az egyik ház közös helyiségének fagerendája mögé rejtve további közel száz - adagoláshoz és tároláshoz használt - tasakot találtak. A gyanúsítottakat a rendőrök előállították és kihallgatták. Az eljárás során a nyomozók megállapították, hogy a tagok hierarchikus rendszerben adták el a kábítószert a józsefvárosi ingatlanban. A részfeladatokat megosztották, a terjesztők mellett figyelők és futárok is segítették az anyag árusítását, a szervezet működését.

 

 

Az ügyben a további eljárást - a gyanúsítottak őrizetbe vétele mellett - a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányság bűnszövetségben elkövetett kábítószer kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja le, egyben kezdeményezik előzetes letartóztatásuk indítványozását.

A kapcsolódó videó a cikk alatt tekinthető meg!

Forrás: Budapesti Rendőr-főkapitányság, Police.hu

Last modified on Monday, 02 March 2015 11:33

Media

Hírek

Régi képek, emlékek

Építik a tavat
Árkok és házak
A Gergely-bánya
Már állnak a házak
Régi kép
Látkép
Még nincs kész
Részből egész
Dolgos kezek
Régi újhegyi kép

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia