Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Nő a szeméthegy a KÖKI-n

Rate this item
(0 votes)

A Hir24.hu portál számolt be arról, hogy a MÁV és a BKV vitája miatt nő a szeméthegy a KÖKI-n, mivel a két társaság nem tudja eldönteni, kinek kellene takarítania az érintett 300 méteres szakaszt. A KÖKI Terminált és a "viseletes" állapotú vasútállomást összekötő folyosó minden egyes nappal koszosabb, egyre több kávé és egyéb folt, egyre több por és egyre több szétdobált szemét. 

A Hír24.hu portál az ügyben megkereste a MÁV-ot. A társaságtól azt a választ kapták, hogy "közös használatú, de a BKV tulajdonában álló utasforgalmi létesítmény"-ről van szó, ezért érdeklődjenek a BKV-nál. Onnan azonban az a válasz jött, hogy a társaság "az üzemeltetésében lévő területen napi rendszerességgel takarít. A MÁV vágányok feletti folyosó takarítása a MÁV hatáskörébe tartozik." Ezt követően a MÁV kicsit módosította első álláspontját, és jelezte, hogy a gyalogos felüljáró BKV-tulajdon, a MÁV mégis heti ötször takaríttatja. 

A két társasággal kapcsolatban álló, név nélkül nyilatkozó munkások is megerősítették, hogy a vita miatt ilyen elkeserítő a helyzet az állomáson. A Hír24.hu portál megtudta, hogy a kérdéses terület felmosásához egymillió forintos gép kellene, de olyan csak a BKV-nek van, az ő takarítóik viszont egy ponton túl nem mehetnek. A MÁV azt ígéri ugyanakkor, hogy hamarosan tavaszi nagytakarítás lesz az állomáson.  A vasúttársaság panaszkodott a renitens utasokra is, akik nem veszik tudomásul a dohánystopot és mindenhol eldobálják a csikket.

:

Kép: Hír24.hu

Forrás: Hír24.hu

Last modified on Thursday, 07 March 2013 10:46

Hírek

Régi képek, emlékek

Régi kép
Részből egész
Az iskola
Lakótelep a világ végén
Építik a tavat
Már állnak a házak
Még nincs kész
A Gergely-bánya
Folyik az építkezés
Épül a lakótelep

Közösségi Hírek

Hogyan védekezzünk a csalások ellen az online vásárlás során?

Hogyan védekezzünk a csalások ellen…

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia