Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Buruczki Szilárd a 2013 cyclocross magyar bajnoka

Rate this item
(0 votes)

„Az nyer, aki tovább marad talpon” – mondta a címvédő Buruczki Szilárd, a Merida-Kőbánya TC versenyzője a 2013-as magyar cyclocross bajnokság helyenként összefüggő jéggel borított pályájára utalva, ami valódi krosszos kihívások elé állította az indulókat. 

A 2300 méteres körben kisebb nagyobb letörések, kanyarkombinációk, felfutások váltották egymást nem sokkal a rajt-célegyenes után, ami a jéggel kombinálva a pálya legnehezebb szakaszának bizonyult. A korábbi rajtok indulói csúszkáltak leginkább, amíg nem kezdett olvadni a tükörjég. 

Az elit és U23 futamra helyenként olvadt a jég, és a szervezők közben sokat segítve a versenyzőknek folyamatosan szórták a földet a legkritikusabb szakaszokra, így gyorsult a pálya is. Hamar körvonalazódott, hogy Buruczki Szilárd (Merida-Kőbánya TC) és Búr Zsolt (Alpinbike Team Giant) között dőlhet el a bajnoki cím, a SuperCross futamokon remekelő Fejes Gábornak (Dr. Bátorfi AKTK) saját bevallása szerint sem annyira feküdt a technikás nyomvonal.

Szinte végig Buruczki diktálta a tempót, Búr hol jobban, hol kevésbé lemaradva követte, de nagyon jól tette, hogy lőtávolban maradt, ugyanis két körrel a vége előtt a címvédő hibázott az egyik jegesre fagyott letörésen, és helycsere történt az élen. 

„Volt esélyem megfogni Szilárdot, és amikor lecsúszott a letörésen, meg is tudtam előzni. Ami az iszonyú bosszantó, hogy nem sokkal utána én is elvágódtam még a lépcső előtt, egy olyan részen, ahol addig mindig a lábamat kivéve mentem, de akkor valahogy megfeledkeztem erről…” – kommentálta az esetet Búr. 

Buruczki visszavette a vezetést, és onnantól nem is hagyott esélyt ellenfelének.

„Ez a bajnokság arról szólt, ki marad talpon. Próbáltam nem túl sokat kockáztatni, jó erőben éreztem magam és a verseny nagy részében volt lélegzetvételnyi előnyöm, ami jól jött. Az az egy rontásom volt, amikor Búr megelőzött, de utána ő is hibázott, így nem ez döntött.” – nyilatkozta a Merida Kőbánya TC versenyzője a befutó után.

A versenyről a Magyar Televízió is beszámolt, a TeleSport szombat esti adásában a Merida Kőbánya TC versenyzője is megszólalt.
http://videotar.mtv.hu/Videok/2013/01/12/20/TeleSport_2013_januar_12_20_00.aspx

 

A bajnokságról készült videó itt tekinthető meg:
http://vimeo.com/57300102

 

Eredmények: 

Felnőtt férfi (7 kör)

BURUCZKI Szilárd, Merida Kőbánya TC., 0:54:51
BÚR Zsolt, Alpinbike Team-Giant-Endura-CsontiCar, 0:55:00
SZALAY Péter, Cube Balaton Team, 0:56:34

 

Felnőtt nő (5 kör)

OROSZ Anita, TREK SE,  0:42:21
KIRÁLY Mónika, Zinkpower Moson, +1 kör hátrány
Dr. CSEH Veronika, Alpinbike Team Giant Endura CsontiCar, +1 kör hátrány

Last modified on Wednesday, 16 January 2013 12:05

Hírek

Régi képek, emlékek

Építik a tavat
Még nincs kész
Régi újhegyi kép
Dolgos kezek
Épül a lego-ház
Látkép
Zajlik a munka
Már állnak a házak
Lakótelep a világ végén
Föld út

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

A Kőbányai Önkormányzat intézkedett szúnyoggyérítés ügyben! - tájékoztatja a kerületben...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia