Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

III. MOFÉM Underworld Kupa

Rate this item
(0 votes)

A Merkapt Maraton Sportközpontban közel 200 kerékpáros próbálta ki ezen a hétvégén, milyen a kerékpározás az „alvilágban” vagyis a föld alatt! A versenypálya a Maglódi úti Sportközpont területén került kijelölésre kb. 2 km hosszban, jelentős szintkülönbség nélkül.

 

 

Fülöp Miklóstól a verseny főszervezőjétől megtudtuk, hogy a pálya végig tekerhető, komoly nehézséget nem jelentő, „szórakoztató” nyomvonalú. A verseny különlegessége és egyben legérdekesebb szakasza a földalatti több mint százötven éves, titkokat rejtő pincerendszerben fut, amely garancia rá, hogy páratlan esemény részesei lesznek a résztvevők. Az „alvilágban” voltak sötét szakaszok, szlalomozás széna bálák között, nagyobb és még nagyobb kanyarok, szóval a földalatti rész izgalmas volt.

 

A különböző kategóriákban ugyanazon a pályán haladt mindenki, csak eltérő volt a futamok ideje (junior és női mezőny 60 perc, profik 80 perc, férfi mezőny 70 perc). Természetesen a profi kerékpárosok tekertek a legtöbb kört (igaz itt volt a legkevesebb, mindössze induló 10, de volt egy spanyol versenyző is). Szám szerint 18 kört teljesítettek a dobogósok: 1.) Búr Zsolt (Bringabanda SC); 2.) Szalay Péter (Haibike X2S Team); 3.) Fenyvesi Péter (Bringabanda SC).


A női versenyt Kiss Judit (Mazsola KSE Keszthely) nyerte, aki 11 kört teljesített, a második Szekeres Viktória (KTM Gödöllő) és a harmadik Chovanyecz Emese (Hotel Yachtclub KSE) pedig egyformán 10 kört teljesítettek.


A juniorok versenyét Vicze Gergő (Esztergomi Küllőszaggatók KE) nyerte meg -12 kör- Lerner Csaba -12 kör- és Hardi Krisztián (HegyiBringa) – 11 kör- előtt.


A MOFÉM Underworld Kupa a TakarékPont Mountainbike Challenge hegyikerékpáros versenysorozat 7. állomása, amelyen a névadó főtámogató jóvoltából a leggyorsabb 14-18 év közötti versenyző egy tetszőleges TakarékPont számlával - egy éves ingyenes számlavezetéssel és díjmentes TaPassz mini bankkártyával -, gazdagodik. Ezt a nyereményt pedig Vicze Gergő kapta.

A három „hobby” futamban volt a legnépesebb a mezőny, két futamban 60-an indultak, míg a harmadik futam 36 fős volt. Tizenöt kört kellett teljesíteni a győzelemért mindegyik futamban: Kuti Péter (deviant MTB), Osgyáni Tamás és Imre Szabolcs (Merkapt Maraton Team SE) lettek a futam győztesek.

A verseny ideje alatt ingyenes bringa szerviz működött, és persze különböző kerékpáros szolgáltatók is jelen voltak a verseny központban. A hangulatról pedig az egyik energiaital gyártó cég gondoskodott sok-sok decibeles zene segítségével is.

A dobogósok az egyedi kupán kívül a szponzorok ajándékait kapták, a résztvevők pedig természetesen a rajtcsomagban ezúttal is egy egyedi kivitelű Underworld Kupás MOOSE bringás zoknit, és HIGH5 Energy Gel-t is kaptak.

Katona Csaba, Rákoshegyi Hírlap

Last modified on Sunday, 25 November 2012 17:26

Hírek

Régi képek, emlékek

Dolgozik a daru
Épül a lakótelep
Építik a tavat
Látkép
Áll a szobor
Minden a helyére kerül
Föld út
A Mély tó
Átadó ünnepség
Elkészült a lakótelep

Közösségi Hírek

Hogyan védekezzünk a csalások ellen az online vásárlás során?

Hogyan védekezzünk a csalások ellen…

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia