Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

A kőbányai színekben versenyző Buruczki Szilárd nyerte a Vértes Maratont

Rate this item
(0 votes)

A Vértes-hegységben, Várgesztes környékén, első alkalommal rendezték október 9-én a Villapark Vértes Maraton hegyikerékpár-versenyt. A szezonvégi viadal 48 kilométeres távját férfiaknál a szakág idei magyar bajnoka, a Kőbányai Torna Club (KTC) hegyikerekese, Buruczki Szilárd nyerte. Felnőtt férfi kategóriában a KTC edzője, Garamszegi László a hatodik helyen zárt. A felnőtt női győztes Dósa Eszter (Vitalitás SE) lett. 

Fotó: Tirszin János/nutrixxion.hu

„Nagyon jó edzésnek bizonyult a Vértes Maraton. A hirtelen beköszöntött hideg, szeles idő ellenére is nagyon élveztem a versenyt. A pálya állapotának nagyon jót tett az esőzés, minden emelkedő tekerhető volt, a pálya jelölésére sem volt panaszom. Két különböző körből állt a 48 km-es hosszútáv, az első kört még bemelegítésnek szántam, többen mentünk együtt még a táv első felében. Az aszfaltos részen Garamszegi Laci csapattársam segített egy jó tempót diktálni, a terepre beérve én vettem át az irányítást. Az első kör végére már csak ketten maradtunk Szécsi Tomival, a második kör elején egy hosszú technikás köves völgyben felfelé léptem meg tőle. A célig mentem a saját tempómban, élveztem az igazán technikás, egynyomos ösvényeket” – összegzett Buruczki Szilárd.

Fotó: Tirszin János/nutrixxion.hu

„Szombaton utazunk Malajziába, Langkawi szigetére egy ötnapos nemzetközi versenyre Dósa Esztivel és Szász Viktorral. Az első tízben szeretnék végezni összetettben is. Remélem, sikerül gyorsan akklimatizálódni az ottani nagyon párás klímához és +6 óra időeltolódás sem fog nagy gondot okozni, két napunk lesz a versenyig átállni. Szerencsére a futamok után még maradunk egy hetet, hogy kipihenjük a hosszú versenyszezon fáradalmait!” – tette hozzá a KTC bajnoka.

Abszolút eredmények, felnőtt férfiak, Villapark Vértes Maraton:
1. Buruczki Szilárd (Kőbányai Torna Club), ideje 2:06:36
2. Szécsi Tamás (Bringabanda SC), 2:08:58
3. Makács Gábor (TestBike.hu-PCCC), 2:12:21

Eredménylisták: http://tktk.tade.hu/
További információk találhatók itt: www.kobanyabringa.hu

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lakótelep
Dolgos kezek
Az iskola
Áll a szobor
Árkok és házak
Részből egész
Épül és szépül
Zajlik a munka
Látkép
Átadó ünnepség

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia