Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Hegyikerékpár: Külföldi sikerekkel kezdett márciusban Buruczki Szilárd

Rate this item
(0 votes)

Sikeres szezonkezdésen van túl Buruczki Szilárd, a Magellan Kőbánya TC hegyikerékpárosa. Az idei év elején, Mosonmagyaróváron ciklo-krossz magyar bajnoki címet szerző, kőbányai színekben versenyző sportoló, márciusban izraeli, majd ausztriai mountain bike versenyeken állt rajthoz – sikerekkel kezdve a 2011-es évadot.

Buruczki Szilárd, több magyar bringás társaságában, Izraelben kezdte a hegyikerékpáros szezont. A kőbányai kerekesnek jól indult az esztendő, a Yokne’am-i C2-es kategóriájú versenyen az elit férfiak mezőnyében, legjobb magyarként, a győztes Martin Loo mögött ötödik helyen ért célba, világranglista-pontokat szerezve, ami igen csak szükséges a nemzet számára az olimpiai kvalifikációhoz. Szilárd, a távoli országban maradva, Haifában egy C1-es viadalon is elindult, azon 14-ként zárt.

Buruczki a márciust az ausztriai, 20. alkalommal kiírt International Kamptal-Klassik-Trophy-n zárta. A langenlois-i C1-es versenyen igen népes mezőny sorakozott a rajtvonalnál, a 112 induló mintegy tíz országból gyűlt össze március 27-én. A Magellan Kőbánya TC versenyzője ezúttal is helyt állt, a rangos versenyen – mely hagyományosan a közép-európai szezonnyitó – az élmezőnyben végezve, a győztes cseh Kulhavy Jaroslav és a 11. helyezettként legjobb magyar Parti András mögött a 29. helyen ért célba.

 - Itthoni viadalok közül várhatóan az április 17-ei eBike Kupa olimpiai krossz versenyen indulok, utána májusban a C1 kategóriás Pilis Kupán szeretnék rajthoz állni – nyilatkozta hazai programjával kapcsolatban Buruczki Szilárd.


Buruczki Szilárd - Dobos Ferenc fotója

Buruczki Szilárd honlapja
Kőbányabringa.hu

Last modified on Wednesday, 30 March 2011 15:11

Hírek

Régi képek, emlékek

Az iskola
A Gergely-bánya
Épül és szépül
Átadó ünnepség
Épül a Mély tó
Már állnak a házak
Részből egész
Minden a helyére kerül
Régi kép
Elkészült a lakótelep

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

A Kőbányai Önkormányzat intézkedett szúnyoggyérítés ügyben! - tájékoztatja a kerületben...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia