Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kosarasok éjszakája a Pataky HISZKI-ben!

Rate this item
(0 votes)

Az idén 50 éves Pataky István Híradásipari és Informatikai Szakközépiskolában (www.pataky.hu) ebben a tanévben már negyedik alkalommal rendezték meg a Kosarasok Éjszakáját. A rendezvény ötletgazdája és főszervezője: Matuszczak Róbert az iskola számítástechnika tanára.

Bauer Patrik fotója

- Szeretnek sportolni, kosarazni a mai számítógéptől függő diákok?

Szerencsére még vannak, akik örülnekaz ilyen lehetőségnek és olyanok is, akiket pár szóval meg lehet győzni arról, hogy ez jobb, mint a villogó dobozok .

- Miért kezdted szervezni a Kosarasok éjszakáját?

Nekem gyerekkoromban nem volt szerencsém a sporttal, mindenhol csak a focit erőltették, csak ahhoz kapcsolódva voltak rendezvények. A Patakyban szerencsére már más a helyzet, de mivel nem diákként járok ide már nem elég részt vennem, meg is kell szerveznem előtte

- Hogyan fogadták az ötletet a kollégák és az igazgató?

Az ötletet legalább egy évig érlelgettem, mígnem egy újonnan jött kollegina (Árva Ildikó) billentet át a gondolkodásból a cselekvés mezejére és persze rengeteget segített is. Az igazgató elé már kész tervekkel álltam, és akárcsak más sport programoknál, most is elég hamar sikerült meggyőzni. A lebonyolítással olyan kollégákat kerestem meg, akik maguk is kosaraznak vagy kosaraztak, az eredmény egy gyors igen volt az ő részükről, lehet titkon már ők is szerettek volna ilyet szervezni.

- „Világos” - „Sötét” vagy „Fehérek” - „Feketék” honnan ezek a csapat nevek?

Mivel a rendezvény puszta lelkesedésből jött létre és nincs költségvetésünk, mezekre sem futja, világos vagy sötét pólója viszont mindenkinek van. Persze a sötét csapat elnevezés kissé pejoratív ezért néha jobbnak tűnik a fekete-fehér. 

 

Bauer Patrik fotói


Az első kosarasok éjszakája a 2007/08-as tanév végén került megrendezésre egy péntek 13.-ai napon. Ekkor 22-en játszottak összesen este 8 órától hajnali 5 óráig. A 798 kosarat dobtak összesen a játékosok és az éjszakai kosarazás a „Fekete” csapat sikerével zárult.

A következő tanévben 21-en pattogtatták a kosárlabdát este 6 órától hajnali 4 óráig. Összesen 958 kosarat dobtak és másodjára is a „Feketék” nyertek. A következő Kosarasok Éjszakája a legek éjszakája lett. Sikerült kitölteni a 12 órát, ami a nagy részvételi arány mellet a 35 játékos kitartását is dicséri. Több mint 1000 kosarat értek el összesen, és megint a „Feketék” nyertek.

Az idei Kosarasok Éjszakáján csak 29-en vettek részt, de a kosarak számában sikerült új rekordot felállítani: 1136 dobott kosárral. A „Feketék” sorozat sikere megtört, első alkalommal nyertek a „Fehérek”.

Jövőre az ötödik Kosarasok Éjszakájára kerül sor a tervek szerint.


Bauer Patrik fotói

Last modified on Monday, 28 March 2011 15:49

Hírek

Régi képek, emlékek

A Gergely-bánya
Régi újhegyi kép
Még nincs kész
Építik a tavat
Elkészült a lakótelep
Dolgos kezek
A Mély tó
Átadó ünnepség
Az iskola
Zajlik a munka

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

A Kőbányai Önkormányzat intézkedett szúnyoggyérítés ügyben! - tájékoztatja a kerületben...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia