Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Nemzetközi ritmikus gimnasztika kupa - kőbányai sikerek

Rate this item
(0 votes)

A Sportforum.hu portál írása szerint tizenhárom ország mintegy kétszázötven versenyzője indult a kőbányai K.F.K. Grácia Sport Egyesület által február 19-én rendezett nemzetközi ritmikus gimnasztika kupán. Hat magyar és nyolc orosz aranyéremmel térhettek haza a csapatok a II. Nemzetközi K.F.K. Grácia Kupáról. A magyar versenyzők emellett három ezüst és három bronz érmet is kiérdemeltek gyakorlataikkal. A versenyt Radványi Gábor, Kőbánya alpolgármestere nyitotta meg.

Mintegy kétszázötven versenyző indult a Budapesten megrendezett nemzetközi ritmikus gimnasztika versenyen. A vendéglátó kőbányai K.F.K. Grácia Sport Egyesületen kívül Magyarországról tíz egyesület száz versenyzője mutatta be gyakorlatait. Közel százötvenen érkeztek a ritmikus gimnasztika fellegvárának tekintett Oroszországból és Ukrajnából, valamint Lengyelországból, Szlovákiából, Horvátországból, Bulgáriából, Szlovéniából, Izraelből, Észtországból, Szerbiából, Azerbajdzsánból, és Moldáviából.

A kép forrása: Sportfórum.hu

A versenyen felnőtt korcsoportban indult és aranyérmet nyert Vass Dóra, többszörös magyar bajnok. Ezüstérmes lett Korom Anna, bronzérmes Forray Fanni. Számukra a K.F.K. Grácia Kupa a második válogató verseny volt a szeptemberi Világbajnokság előtt. 

Első helyezést ért el a kupán a felnőtt kéziszer válogatott, melynek tagjai a szeptemberben, a franciaországi Montpellierben megrendezésre kerülő Világbajnokságra készülnek. A válogatott tagjai között vannak Hauser Judit, Kohlhoffer Fanni és Topic Dária is, a K.F.K. Grácia Sport Egyesület versenyzői.

A felnőttekhez hasonlóan aranyérmet nyert a junior kéziszer válogatott, akik számára a II. Nemzetközi Grácia Kupa a május 26-29 között Minszkben megrendezésre kerülő Európa Bajnokság főpróbájának volt tekinthető. A junior kéziszer együttes tagjai közül Kiss Barbara és Ludányi Laura a K.F.K. Grácia versenyzői.

A K.F.K. Grácia Sport Egyesület alakulásának első évében a 19 magyar ritmikus gimnasztika egyesületet tartalmazó rangsorban az előkelő hetedik helyen áll. Az egyesület edzői Berek Irina, a felnőtt kéziszer válogatott vezető edzője, valamint Fata Anita. Forrás: Sportforum.hu

Ha többet szeretne megtudni az F.K.F. Grácia Sportegyesületről, akkor kattintson ERRE a linkre!

Last modified on Thursday, 24 February 2011 12:39

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lego-ház
Dolgozik a daru
Részből egész
Még nincs kész
Zajlik az éptkezés
Épül és szépül
Elkészült a lakótelep
Régi újhegyi kép
Átadó ünnepség
Lakótelep a világ végén

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia