Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Határtalanul - Kárpátalján jártak a Keleti Károly Közgazdasági Szakgimnázium tanárai

Rate this item
(3 votes)

A Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum tagiskoláinak 41 fős csoportja Beregszászon és környékén járt április 5-9. között az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) Határtalanul! Kárpátaljai Akcióprogramjának támogatásával. A csoportnak tagja volt a X. kerületi Keleti Károly Közgazdasági Szakgimnázium két tanára is.

Az utazás során a résztvevők a képzési programban vettek részt, valamint meglátogatták a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolát, ahová elvitték a fővárosi intézményekben összegyűjtött adományokat. A csoport tagjainak lehetősége nyílott arra, hogy személyes élményeket szerezhessenek Munkácsról, Husztról és Nagyszőlősről, valamint elhelyezhessék a Vereckei-hágó emlékművére azt a koszorút, amelyek szalagjait  a tagiskolák diákjai készítették el.

A Határtalanul! program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. A program a nemzetpolitikai célt fordítja le konkrét tapasztalatokra, azaz a Határtalanul! a nemzeti összetartozás operatív programja. Keretében magyarországi iskolák tanulói az állam támogatásával osztálykiránduláson vesznek részt a szomszédos országok magyarlakta területein, így személyes tapasztalásokat szereznek a külhoni magyarságról. 

A Határtalanul! program keretében 2010 óta megközelítőleg 100 ezer magyarországi diák vehetett részt a határon túli régiókat célzó tanulmányi utakon, 2016-ban a programra 1,9 milliárd forint áll rendelkezésre, melyből 2015-ben 1,29 milliárd forint kerül kiírásra.

Forrás: BGSZC Keleti Károly Közgazdasági Szakgimnáziuma, emet.gov.hu

Last modified on Monday, 24 April 2017 13:39

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lakótelep
Minden a helyére kerül
Részből egész
Dolgos kezek
Átadó ünnepség
Áll a szobor
Az iskola
Építési terv
Épül és szépül
Épül a lego-ház

Közösségi Hírek

Az érettségi vizsgák miatt egy héttel később zúgnak fel a szirénák

Az érettségi vizsgák miatt egy…

Az írásbeli érettségi vizsgák miatt egy héttel később, május 13-án...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia