Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kőbánya számít Rád - köszöntötték az ösztöndíjasokat

Rate this item
(1 Vote)

Hat évvel ezelőtt alapította a kerületi Önkormányzat a "Kőbánya számít Rád" elnevezésű ösztöndíjat, amely megítélése a szociális körülmények és az előző féléves tanulmányi átlagon alapul. A tanulmányi ösztöndíjat elnyert tanulókat március 9-én, a Kőrösi Kulturális Központban köszöntötte Radványi Gábor alpolgármester, aki dr. Mátrai Gáborral, a Humánszolgáltatási Bizottság elnökével közösen adta át az emléklapokat és egy-egy doboz csokoládét. 2011-ben indult kőbányai tanulmányi ösztöndíj programban félévente lehet pályázni, a nyertes általános iskolások havi ötezer, a középiskolások vagy gimnazisták tízezer forintos támogatásban részesülnek havonta. A féléves ösztöndíj lejártával a korábban támogatásban részesülő diákok újra pályázhatnak. 

 

Radványi Gábor elmondta, hogy ebben a félévben 87-en pályáztak és ebből 74 gyermek kap támogatást. A Kőbányai Önkormányzat éves szinten 7 millió forintot biztosít erre a célra, ugyanakkor az idei félévben annyival megnőtt az érvényesen pályázók száma, hogy meg kellett emelni az összeget. Kiemelte: létszámban nem határoztak meg korlátot, a feltételeknek megfelelő valamennyi diák támogatásban részesül.

 

A pályázati lehetőség sikerét és létjogosultságát jelzi, hogy minden évben növekszik a jelentkezők és a sikeresen pályázók létszáma. De nem csak az ösztöndíjasok száma növekszik, hanem egyre jobbak a tanulmányi eredmények is: általános iskoláknál 4.3, középiskoláknál 4.5 volt az átlag.

Forrás: Kőbánya.hu, Radványi Gábor alpoglármester

Last modified on Tuesday, 21 March 2017 12:09

Hírek

Régi képek, emlékek

Még nincs kész
Lakótelep a világ végén
Áll a szobor
Átadó ünnepség
Már állnak a házak
Részből egész
Zajlik az éptkezés
Épül a lakótelep
Árkok és házak
Dolgos kezek

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia