Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Széchenyisek a Budapesti Ifjúsági Nyílt Sakk Csapatbajnokságon

Rate this item
(2 votes)

A Budapesti Sakkszövetség idén is elindította ifjúsági csapatbajnokságát, amelyben a hivatalos osztályban induló „profi” versenyzők mellett a sakkjátékot szerető amatőr gyerekek is megmutathatják sakktudásukat egy olyan mezőnyben, amelyben a legjelentősebb fővárosi sakkoktató diák-sportegyesületek, iskolák indítanak csapatokat. Miután a Széchenyi István Általános Iskolában már évtizedes múltra visszatekintő sakkoktatás folyik, természetesen mi sem maradtunk/maradhattunk ki e jelentős versenysorozatból. Idén csak egy csapattal indultunk, mert az utánpótlás nevelés egy olyan szakaszában vagyunk, ahol jelenlegi gyerekeink többsége még nem érett egy ilyen színvonalú versenyen való induláshoz.

2013. november 23-án lezajlott az ifjúsági csapatbajnokság mindhárom osztályában az első kör. Az Amatőr Rapid osztályban indultunk, ahol tizennyolc fővárosi csapat nevezett a versenysorozatra. Olyan nagy múltú egyesületek mellett, mint a BEAC, a Kőbánya SC, a Vasas SC vagy a Pénzügyőr SE. 

A felsős gyerekeink kiválóan játszottak, a csapatunk a várakozásnak megfelelően szerepelt, két csapatgyőzelem mellett egyszer álltunk fel vereséggel. A csapat tagjai: NAGY Bence (7. osztályos), OLÁH Dominik és ZLOTOV Viktor (5. osztályos) valamint POSTA Zalán (3. osztályos). 

Közben tizenöt-húsz gyerekkel már készülünk a 2014-es diákolimpiára, ahol sok gyerekünk először indul majd versenyen. A most zajló ifjúsági csapatbajnokság és az azon szereplésünk ezeket a gyerekeket is arra motiválja, hogy teljesítményükkel méltóak legyenek azon elődeikre, akik már sok-sok érmet, kerületi elsőséget, budapesti és országos szintű versenyzési lehetőséget vívtak ki maguknak és iskolájuknak.

Nádasi Péter

Last modified on Wednesday, 27 November 2013 09:49

Hírek

Régi képek, emlékek

Régi kép
Régi újhegyi kép
Zajlik az éptkezés
Lakótelep a világ végén
Zajlik a munka
Dolgos kezek
Folyik az építkezés
Dolgozik a daru
Épül és szépül
Átadó ünnepség

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia