Kőbányai Közösségi Hírlap

KTC-Vuelta SE: két arany és két ezüst a ritmikus gimnasztika bajnokságon

Rate this item
(3 votes)

A KTC-Vuelta SE ritmikus gimnasztika csapatai a november 23-i együttes kéziszer Országos Bajnokságon is sikeresen szerepeltek. A Felnőtt és a Junior A csapatok ezüst, a Serdülő B és a Gyerek 1B csapatok pedig aranyérmet szereztek. A hétvégén labda gyakorlatával magyar bajnoki címet szerzett a KTC-Vuelta Sportegyesület Eisenkrammer Nóra, Czink Szonja, Pethő Gréta, Szabados Fruzsina és Piros Réka összetételű csapata a Serdülő-B kategóriában. Szintén a dobogó legfelső fokára állt a Juhász Emma, Pozsár Noémi, Korda Petra, Győrffi Gréta és Nagy Eperke alkotta kötél csapat a Gyerek-1B kategóriában. A kötél csapat számára ez igazi kárpótlás volt az egy héttel korábbi Magyar Kupa után, ahol sok hibával dolgoztak. Most bebizonyították, hogy összehangolt csapatmunkával és hibátlan gyakorlattal a bajnoki cím is elérhető. Ezekkel az eredményekkel az is megerősítést nyert, hogy a Ladányi Beatrix vezetésével működő egyesület az ország egyik legerősebb utánpótlás bázisa.

 

A KTC-Vuelta felnőtt csapata számára magasra került a léc, hiszen egy héttel korábban nagy fölénnyel nyerték a Magyar Kupát, és most is a győzelemre törtek. A Magyar Bajnokságon azonban a Csernyászky Kitti, Csomai Renáta, Fibecz Alexandra, Lukács Lilla, Szegedi Janka összetételű csapat az első bemutatásnál sokat hibázott, és a vártnál alacsonyabb pontszámot kaptak. A második gyakorlatukkal megmutatták, hogy mire is képesek, de az összesítésben így is 3 tizeddel elmaradtak a végső győztes Gloriett SE mögött. A harmadik helyezett Hegyvidék Sportegyesület csapatát több mint 1 ponttal előzték meg. 

A Junior-A kategóriában a Seregi Dominika, Szabó Szende, Szabados Zsófia, Nguyen Jázmin, Grandpierre Antónia összetételű KTC-Vuelta csapat karikával mutatta be ezüstöt érő gyakorlatait. A győzelmet ebben a kategóriában a KFK Sportegyesület szerezte meg. A dobogós helyekért vívott küzdelmet jól mutatja, hogy a második helyezett KTC-Vuelta és a harmadik MTK között mindössze 5 század pont volt a különbség. Érdekesség, hogy az MTK edzőinek kérésére a pontozóbírók videón is kielemezték a gyakorlatokat, de az óvásuk ellenére sem változott a sorrend a dobogón.

 

A KTC-Vuelta legkisebb, Gyermek-2B csapata a hatodik helyet szerezte meg. Összességében elmondható, hogy az egyesület fennállásnak egyik legszebb eredményét érte el a KTC-Vuelta az elmúlt két hétvégén a Magyar Kupán és a Magyar Bajnokságon. A következő verseny a november 30-án, Mogyoródon megrendezésre kerülő XX. Heni néni emlékverseny lesz, melyről további részletek a www.vuelta.hu/rg oldalon olvashatók.

Eredmények - Ritmikus Gimnasztika Országos Bajnokság (2013. 11. 23. Láng csarnok):

Felnőtt kategória:
1. Gloriett Sportegyesület 25,500 pont
2. KTC Vuelta SE 25,200 pont
3. Hegyvidék SE 24,150 pont

Junior-A kategória:
1. K.F.K. Sportegyesület - 27,400 pont
2. KTC Vuelta SE - 26,750 pont
3. MTK             - 26,700 pont

Serdülő-B kategória:
1. KTC Vuelta SE - 22,450 pont
2. Szigetszentmiklósi TK - 20,850 pont
3. Gloriett Sportegyesület - 17,700 pont

Gyermek-1B kategória:
1. KTC Vuelta SE - 15,300
2. Szigetszentmiklósi TK - 13,700
3. Gloriett Sportegyesület - 12,850

Gyermek-2B kategória:
1. Pécsi RG Egyesület - 18,350
2. Hegyvidék SE - 18,250
3. Gloriett "B" Gloriett Sportegyesület 14,000
6. KTC Vuelta SE 12,450

Forrás: Vuelta.hu

Last modified on Friday, 29 November 2013 12:01

Édua Infomédia

Top Desktop version