Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Pest-Buda sakkösszecsapás Kőbányán

Rate this item
(0 votes)

Április 27-én került megrendezésre Kőbányán a Pest – Buda csapatmérkőzés. Az időpontválasztás remekül sikerült, hiszen az év első nyári időjárását hozta a nap. A közel 30 fokos melegben rengetegen látogattak ki a Rottenbiller parkba. A Köszi Rendezvényközpont jó házigazdának bizonyult, kiváló körülmények fogadták a helyszínre érkezőket. A fő és kísérő versenyen 331 fő mérte össze tudását. Igazi elő-majálist varázsoltak a közterületre, miután sokan családdal, iskolás, illetve óvodás korú versenyzővel, résztvevővel érkeztek az eseményre. A nagy melegben az Itthonról-otthonra Kft. felvonulásának köszönhetően senki sem szomjazott, egészséges magyar termékeket kóstolhattak a látogatók. Felajánlásuknak köszönhetően 3 szerencsés nyertes ajándékcsomagot is hazavihetett, amit a Pest – Buda összecsapás megkezdése előtt sorsolt ki a rendező.

 

A találkozó megrendezésében elévülhetetlen érdemei vannak a Magyar Olimpiai Bizottságnak, az Emberi Erőforrás Minisztériumnak, valamint a Magyar Szabadidősport Szövetségnek, akik a pénzügyi hátterét biztosították a rendezvénynek.

Összecsapás az első táblán: dr. Szentes Tamás főpolgármester-helyettes és Tóth Balázs, LMP-s önkormányzati képviselő

A testvérüket kísérő  kicsik, illetve a korábban végzett gyermekek a helyszínen biztosított logikai játszóházban tölthették el a várakozás perceit, itt megismerkedhettek a mini golffal, számos logikai játékkal, és még a térsakkon is visszavághattak korábbi ellenfeleiknek. Ezalatt a szülök Caissa kiadó kiállításának köszönhetően a sakksport legújabb kiadványai, könyvei között válogathattak.

Logikai játszóház kicsiknek

A főversenyt dr. Szentes Tamás főpolgármester helyettes nyitotta meg, szép szavakkal köszöntve a megjelenteket. Később ő is csatába szállt, és a Budai csapat vezetőjeként, az első táblán nagy mérkőzést vívott Tóth Balázs kerületi képviselővel. A gigantikus csapatmérkőzést, végig 1-2 pont előnnyel vezetve, a budai csapat nyerte 3 pont különbséggel.

 

Krizsány László főszervező, a Kőbánya SC sakk szakosztályának vezetője, a jobb oldali képen dr. Szentes Tamás főpolgármester-helyettes

A kiegészítő  rendezvényt, a Budapest kupát Révész Máriusz parlamenti képviselő  nyitotta meg, aki a Budapesti sakkszövetség elnökeként köszöntötte a megjelent 36 csapatot.

Révész Máriusz parlamenti képviselő

A versenyen néhány képzett, profi csapat mellett iskolák, családi csapatok is képviselték a tömegsport egyre szélesedő bázisát.  Utóbbiban meghatározó Kőbánya, miután itt szinte minden óvodában és iskolában tartanak sakkfoglalkozásokat. A tornán kiemelkedett a Kőbánya SC és a Sárkány SE csapata, akik közül most a „hazai pályán játszó” KSC csapata játszott szerencsésebben, és hódította el a Budapest kupagyőztes címet.

A végső sorrend, Budapest Kupa 2013:
1 Kőbánya 1.
2 Sárkány DSE 1.
3 SENSE
4 Sárkány 2.
5 MAFC
6 BEAC                  
7 Vasas                
8 Siketek                
9 Paktom                
10 Honvéd Budai 1.
11 REAC 1.
12 First Saturday        
13 Honvéd Budai 2.
14 Kőbánya 3.
15 Erzsébetváros – Sirály SE
16 Kőbánya 2.
17 REAC 2.
18 Kőbánya 5.
19 Kőbánya 12.
20 ÚKSE      
21 Kőbánya 6.
22 Kőbánya 7.
23 Sárkány 3.
24 Barcza Gedeon SC
25 Kisoroszlánok    
26 Kőbánya 4.
27 Kőbánya 9.
28 Kőbánya 8.
29 REAC ifi  
30 Kőbánya 10.
31 Kőbánya 11.
32 Bege Márton 2.
33 Hunyadi Mátyás  Á.I.
34 Bege Márton 1.
35 Bege Márton 3.
36 I. Óbudai Iskola

Szerző: Krizsány László, képek: Kamilla Picasa képgalériája

Last modified on Friday, 03 May 2013 14:58

Hírek

Régi képek, emlékek

Látkép
Részből egész
Még nincs kész
Régi újhegyi kép
Folyik az építkezés
A Gergely-bánya
Árkok és házak
Épül a Mély tó
Zajlik az éptkezés
Elkészült a lakótelep

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

A Kőbányai Önkormányzat intézkedett szúnyoggyérítés ügyben! - tájékoztatja a kerületben...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia