Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Pályázati kiírás a Kőbányai Sportszövetség sportegyesületei sportcélú támogatására

Rate this item
(1 Vote)

A Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot hirdet a Kőbányai Sportszövetség sportegyesületei 2013. évi sportcélú támogatására.

1.  A pályázat célja: A sportegyesületek működési feltételeinek javítása, utánpótlás nevelésének segítése, versenyek, bajnokságok megrendezésének támogatása.

2.  A pályázók köre: Pályázatot nyújthatnak be a Kőbányai Sportszövetség sportegyesületei, akik a tárgyévi tagdíjat befizették.

3. Pályázaton nem vehetnek részt: Azok a sportszervezetek, amelyek az Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 5/2013. (II. 21.) önkormányzati rendelet értelmében részesülnek működési célú támogatásban. Nem pályázhatnak továbbá a Diáksport Egyesületek (DSE).

4. A pályázati összeg nem használható fel:
- jutalmazásra,
- bérkifizetésre,
- étkezésre, reprezentációs költségekre (kivéve edzőtáborok csoportos étkezése),
- utazásra (kivéve versenyre, edzőtáborba történő csoportos utazás),
- egyéb személyi jellegű kiadásokra,
- saját gépjármű hivatalos célú elszámolására,
- közterhek kiegyenlítésére.

5. Pályázati folyamat időrendje:
Pályázati keretösszeg: 2 000 000 Ft
Beadási határidő: 2013. május 21. (kedd) 15.00 óra
Valamennyi témakörben a 2013. január 1. és 2013. december 31. között megvalósított pályázati célok részesülnek támogatásban! Egy pályázaton belül valamennyi témakör megjelölhető.
A pályázatokat a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testülete a 2013. májusi rendkívüli ülésén bírálja el.
Elszámolás: a támogatás folyósításakor megkötendő megállapodás szerint.

6. Témakörök sportegyesületek részére:
a) működési támogatás,
b) nem saját rendezésű versenyeken, bajnokságokon történő  részvétel támogatása,
c) saját rendezésű sportesemények rendezésének támogatása,
d) sportszakember képzés, továbbképzés támogatása (sportvezető, versenybíró, edző, játékvezető stb.),
e)    sporteszközök vásárlásának támogatása.

7. Pályázati feltételek: Pályázatonként elnyerhető támogatás: maximum 250 000 Ft.
a.) egy pályázó csak egy pályázatot nyújthat be, a csak erre a célra rendszeresített Pályázati Adatlapon,
b.) az a sportszervezet pályázhat, amely foglalkozik utánpótlás neveléssel, igazolni tudja, hogy egyesületében minimum 15 fő (akik a 18. életévüket nem töltötték be, valamint, akik 2013. december 31-éig a 18. életévüket betöltik) kőbányai lakcímmel, vagy kerületi iskolában tanulói viszonnyal rendelkező leigazolt gyermek sportol minimum heti két alkalommal és legalább heti 120 percben,
c.) kizárólag hazai kibocsátású számlák érvényesíthetők,
d.) a pályázat elbírálásánál előnyt élvez a kiemelkedő sporteredményeket elérő és hazánkat nemzetközi színtéren képviselő gyermekek sporttevékenységének támogatása,
e.) a pályázat elbírálásánál előnyt élvez az a sportegyesület, amely elsősorban a fizikai állóképességet növelő alapsportágat képvisel.

8. Pályázható költségek:
a) Működési költségek:
aa) az egyesület alaptevékenységéhez kapcsolódó működési költségek, bérleti szerződéssel igazolt létesítmények bérleti díja,
ab) működéshez szükséges egyéb költségek (eszköz- és sportszervásárlás, javítás).

b) 2013. évben megrendezésre kerülő saját rendezésű  sportesemények, versenyek, bajnokságok rendezésének költségei
ba) bírói díj, orvosi ügyelet, bérleti díj, versenydíjak, stb. (kivéve: reprezentációs költségek, pénzdíjak),
bb) edzőtáborok szervezése – programok, csoportos utazás, étkezés, szállás költségei
A megpályázott rendezvénynek legalább területi, országos vagy nemzetközi hatáskörűnek kell lennie (üzemek, vállalatok közötti versenyekre nem vonatkozik a kiírás!).

c) Nem saját rendezésű hazai és nemzetközi versenyeken, bajnokságokon való részvételhez kapcsolódóan
ca) 2013. évben hazai és nemzetközi versenyeken való részvételek költségei: pl.: nevezési díjak, csoportos utazás és csoportos szállásköltségek (ebben a kategóriában a versenykiírás is a pályázat kötelező melléklete),
cb) az elszámolásnál a tényleges részvételt verseny-jegyzőkönyvvel is igazolni kell.

d) Sportszakember képzéshez, továbbképzés támogatásához kapcsolódóan (sportvezető, versenybíró, edző, játékvezető stb.):
ea) a fővárosi, országos, vagy szakszövetségi szervezésben megvalósuló  továbbképzéseken való, vizsgával egybekötött részvétel képzésének a költsége számolható el,
eb) kapcsolódó utazás igen, étkezés  és szállás költség nem számolható el.

9. A pályázatnak tartalmaznia kell:
1. Az egyesület tárgyévi tevékenységének bemutatását: legalább egy oldalban, [szakosztályi munka, a foglalkoztatott korosztályok, kiemelten az utánpótlás korú (akik a 18. életévüket nem töltötték be, valamint, akik 2013. december 31-éig a 18. életévüket betöltik) gyermekek foglalkoztatása, foglalkoztatott edzők száma, kiemelt kőbányai események, eredményesség].
2. A pályázat célját és az annak érdekében végzendő  feladatokat, és a program részletes költségvetését (bevételek és kiadások részletezését, az önerőt, és a pályázatban igényelt támogatás összegét, megnevezve a támogatás tárgyát, amire konkrétan a támogatást kéri, legfeljebb egy oldalon).
3. Sportesemény szervezésnél, illetve a sportversenyeken való  részvétel esetén a versenykiírást.
4. Versenyrendezés esetén a versenykiírást, edzőtábor esetén a részletes programot mellékelni a pályázathoz.
4. Továbbképzés esetén a felhívást kell mellékelni.
5. Utánpótlás korú (akik a 18. életévüket nem töltötték be, valamint, akik 2013. december 31-éig a 18. életévüket betöltik) tagok felsorolását: név, lakcím, életkor, tanulói jogviszony helye, edző neve bontásban.
6. Nyilatkozatot arról, hogy az egyesület az önkormányzati döntésben meghatározott nagycsaládos kedvezményeket biztosítja.
7. A kőbányai, illetve az országos, vagy regionális szervezet jogerős bírósági bejegyző végzésének másolatát.
8.  A Fővárosi Törvényszék által kiállított 30 napnál nem régebbi eredeti hivatalos a szervezet nyilvántartott adatairól.
9. A létesítő okiratnak (sportegyesületek esetében alapszabály) a szervezet képviselője által hitelesített másolatát.
10. A sportegyesület törvényes képviselője aláírási címpéldányának másolatát.
11. Nyilatkozatot (a mellékelt nyomtatványon) arról, hogy az egyesületnek nincs köztartozása.
12. A pályázónak mellékelnie kell a pályázathoz annak igazolását, hogy a szervezet a beszámolóját letétbe helyezte az OBH-nál (Országos Bírósági Hivatal, 1363 Budapest, Pf. 24.). A letétbe helyezés tényét az ajánlott küldemény postai feladóvevényével kell igazolni.
13. Amennyiben közhasznú szervezet pályázik, annak igazolását is csatolni kell, hogy a közhasznúsági mellékletét letétbe helyezte az OBH-nál.

Amennyiben a sportegyesület még nem helyezte letétbe a beszámolóját, illetve közhasznú szervezet esetén a közhasznúsági mellékletét a pályázat benyújtásáig, ennek igazolására türelmi időt határoz meg az Önkormányzat a nyertes pályázók részére. Ennek zárónapja a megállapodás aláírásának időpontja, mely időpont jogvesztő határidő, nem teljesítés esetén a szervezet elesik a támogatástól.

Nem vehet részt a pályázaton olyan egyesület, amely a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat bármely pályázatán nyert összegekről a megadott határidőig nem számolt el, illetve van köztartozása.

10. Az elszámolás módja
1. A támogatás felhasználásáról történő elszámolás határideje a program lebonyolítását követő két hónap, de legkésőbb 2013. december 31.
2. Az a pályázó, aki határidőre nem számol el a támogatási összeg felhasználásáról, vagy a támogatás összegét nem a támogatási célra, vagy nem szabályosan használja fel, a következő évben önkormányzati pályázat támogatásban nem részesülhet.
3. Amennyiben a pályázó már részesült a pályázat leadásának évében más önkormányzati támogatásban, azt a pályázatban fel kell tüntetnie.

11. Pályázati eljárás
A pályázatot a mellékletekkel együtt az előzőekben felsorolt feltételek alapján 1 eredeti és 1 másolati példányban kell benyújtani a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Humán Iroda Oktatási, Kulturális és Civil Csoportjánál (1102 Budapest, Szent László tér 29. fszt. 31.). A pályázattal kapcsolatos bővebb felvilágosítás kérhető Fürst Ágnes sport, ifjúsági, esélyegyenlőségi referenstől a +36-1-4338-143 telefonszámon illetve a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címen. A pályázati adatlap igényelhető a fenti címen személyesen, postai úton is, illetve 2013. április 22-től letölthető az önkormányzat internet honlapján (www.kobanya.hu). Az adatlap másolható!

Az a pályázat, amely nem felel meg a pályázati feltételeknek, elutasításra kerül!

A nyertes pályázókkal Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat megállapodást köt, melyben a felek rögzítik a pályázati összeg folyósításának feltételeit, a támogatás célját, az elszámolás időpontját  és módját.

Dokumentumok:
Adatlap sportcélú pályázathoz
Pályázati kiírás sportcélú támogatásra

Forrás: Kőbánya.hu

Last modified on Tuesday, 07 May 2013 11:58

Hírek

Régi képek, emlékek

Dolgos kezek
Régi újhegyi kép
Látkép
Már állnak a házak
Minden a helyére kerül
Lakótelep a világ végén
Még nincs kész
Építési terv
Régi kép
A Mély tó

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia