Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

A Magyar Paralimpiai Bizottság is részt vesz a Sport Expo-n

Rate this item
(0 votes)

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) azonnal elfogadta a felkérést a részvételre az idén első alkalommal – május 3-5-én - megrendezésre kerülő Sport Expon.

Az egyeztetések gördülékenyen és gyorsan mentek, miután a megbeszéléseken a felek az alapkérdésekben az első pillanattól egyetértettek. Gömöri Zsolt, az MPB elnöke elmondta, mit jelent számára a Sport Expo:

- A Magyar Paralimpiai Bizottság minden olyan kezdeményezést támogat, amely az integrációt erősíti, és ami lehetőséget biztosít számunkra sportolóink és mindennapjaink bemutatására, a fogyatékos sport népszerűsítésére. Ezért a megbeszélésen, nem kellett meggyőzni minket, hogy jó nekünk, ha ott vagyunk a Sport Expon, hanem inkább tájékoztatást kértünk a részletekről, az nem volt kérdés számunkra, hogy hiba lenne kihagyni ezt a lehetőséget.

- Mit vár az MPB a Sport Expótól?

- Egy első rendezvénytől azt reméli az ember, hogy sikerüljön úgy, hogy legyen folytatása. A londoni paralimpia megmutatta, hogy a magyar sportrajongókat érdeklik az eredményeink, szeretik a sportolóinkat. Elvárásnak nem nevezném, de nagyon örülnénk neki, ha sokan eljönnének a standunkhoz, mi pedig igyekszünk színes, változatos programokkal várni az érdeklődőket. Ezen kívül legalább ennyire fontos, hogy a támogatóink is megjelenési lehetőséget kapnak.

- Miben más a Sport Expo, mint más, hasonló események?

- Nekünk nagyon szimpatikus volt, hogy nincsenek fő attrakciói a Sport Expo-nak, mindenki ott lesz, akinek köze van a sporthoz. Olimpikonok, paralimpikonok, extrém sportolók egy időben, egy helyen népszerűsítik a sportot, és a sok különböző terület jelenléte azt is bemutatja, mennyire színes a sport világa. Ráadásul a sportágak, sportolók mellett a sporteszközök is megjelennek az eseményen, az emberek találkozhatnak a gyártókkal is, amire máskor nincs lehetőségük. Itt tényleg egy helyen lesz minden, ami sport, és az érdeklődők nem csak beszélgetéseket hallgathatnak meg, és bemutatókat nézhetnek végig, hanem ki is próbálhatják a sportágakat, ami további vonzerőt jelent, és hiszünk abban, hogy aki kipróbálja például a kerekesszékes vívást, az utána egészen más szemmel olvassa majd a rólunk szóló híreket.

Hírek

Régi képek, emlékek

Áll a szobor
Épül a lakótelep
Elkészült a lakótelep
Részből egész
Föld út
A Mély tó
Minden a helyére kerül
Árkok és házak
Dolgos kezek
Régi kép

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia