Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Elmarad az idei népligeti SzeptEmber Feszt

Rate this item
(1 Vote)

Gál Gábor fesztiváligazgató a rendezvény honlapján megjelentetett közleményben tájékoztatott arról, hogy elmarad az idei SzeptEmber Feszt. A következőképpen indokolta döntését:


Kedves SzeptEmber Feszt látogatók!

Most látom elérkezettnek az időt, hogy a fesztivál jó hírének megőrzése érdekében bejelentsem: az idei SzeptEmber Feszt elmarad!

Nehéz és szívfacsaró döntés ez nekem, hiszen ezt a rendezvényt 15 éve saját „gyermekemként” szeretem és nevelgetem. Hosszú, rögös út vezetett ahhoz, hogy a pestszentlőrinci családi pörköltfőző versenyből egy 100.000 fős látogatottságú nagy kulturális-gasztronómiai fesztivál nője ki magát a Népligetben, ahol 3 napig 6 színpad és megannyi társrendezvény szórakoztatja a látogatókat.

Lévén ez egy ingyenes fesztivál, évről-évre egyre több nehézséget okozott az anyagi fedezet előteremtése. Azonban azok a barátok, ismerősök, akik régóta segítettek a szervezésben, soha nem riadtak vissza és a sok bizonytalanság ellenére mind ez idáig sikerült megrendeznünk a SzeptEmber Fesztet.

Idén azonban az aránytalanul magas, 4,2 millió forintos területbérleti díj ellehetetlenítette a helyzetünket. Ezt az összeget jelentős szponzori és pályázati támogatás híján nem tudjuk kigazdálkodni, így felelősen nem vállalhatjuk a fesztivál megrendezését. Sajnos a pályázatok támogatásának hangsúlya átbillent a jegyár bevétellel rendelkező rendezvények irányába, így mi ingyenes fesztiválként évek óta nem csak a jegybevételtől, hanem a pályázati pénzektől is elesünk… A kereskedői és kézműves helypénzek is csupán töredékét jelentik a várható költségeknek, ugyanis a Népligetben szinte semmiféle infrastruktúra nincs kiépítve, ennek telepítése pedig további hatalmas összegeket emészt fel.

Nem mellesleg a vendéglátás kizárólagos jogának ellenértéke sem érkezett meg mindeddig, dacára a megkötött szerződésnek és a többször módosított határidőnek…

Mindezeket mérlegelve fájó szívvel lemondunk az idei fesztiválról annak reményében, hogy jövőre megújult erővel, talán több támogatással, a megszokott színvonalon várhatjuk szeptember első hétvégéjén a látogatókat. Szeretném megköszönni mindazoknak a munkáját, segítségét, akik töretlenül támogattak a rendezvény megvalósításában és továbbra is hisznek közös álmunk megvalósításában.

Tisztelettel:
Gál Gábor fesztiváligazgató


 

Forrás: Szeptemberfeszt.hu

Last modified on Thursday, 06 August 2015 09:17

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lego-ház
Árkok és házak
Átadó ünnepség
Épül a lakótelep
Minden a helyére kerül
Már állnak a házak
Zajlik a munka
Építési terv
Régi újhegyi kép
Látkép

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

A Kőbányai Önkormányzat intézkedett szúnyoggyérítés ügyben! - tájékoztatja a kerületben...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia