Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívása

Rate this item
(0 votes)

A balesetek megelőzése érdekében a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a téli időjárásra tekintettel  közleményben hívta fel  az autósok figyelmét a következő javaslatokra:

- Csak akkor induljanak el, ha a csúszós, síkos utakra felkészítették a gépjárműveiket is! (télen mindig legyen Önöknél hólánc, lapát, takaró, esetleg tartalék üzemanyag!) 

- Utazás előtt tájékozódjanak az időjárási és útviszonyokról! (a katasztrófavédelem is friss információkkal szolgál a www.fovaros.katasztrofavedelem.hu és a www.katasztrofavedelem.hu oldalon. 

- Szélsőséges időjárási viszonyok között csak a legszükségesebb esetben üljenek autóba, s ha nagyobb távolságra kell menniük, az autójukban legyen elegendő üzemanyag, ital, takaró! 

- Lehetőleg ne induljanak el egyedül! 

- Legyenek felkészülve, hogy gépkocsijuk elakadhat és esetleg hosszú idő múlva tudják csak kiszabadítani, s az esetleges gyaloglásra, vagy más, előre nem látható eseményekre (kocsiban várakozás) számítva öltözzenek rétegesen, felsőruházatuk legyen vízhatlan! 

- Ha a gépkocsiban kell várakozni, a motor járatásával fűthet, de legalább negyedóránként szellőztetni kell, mert kipufogó gázok is beszivároghatnak és rosszullétet okozhatnak. 

- A hideg elleni védekezésre ne igyon alkoholt, mert csak kezdetben élénkít, később jelentősen rontja a teljesítő és a helyzetfelismerő képességet!

Forrás: Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Last modified on Wednesday, 23 January 2013 12:18

Hírek

Régi képek, emlékek

Régi kép
Régi újhegyi kép
Árkok és házak
Dolgozik a daru
Átadó ünnepség
Zajlik az éptkezés
Épül a Mély tó
Épül a lakótelep
Zajlik a munka
Föld út

Közösségi Hírek

Lomtalanítás Kőbányán

Lomtalanítás Kőbányán

Lomtalanítás Kőbányán májusban! Kerületi körzetek és a lomkikészítés napjának listája Budapest közterületi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia