Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

"Nyomasztó", ám egyben "szakrális" helyszín a lábunk alatt

Rate this item
(0 votes)

A szinhaz.hu internetes portál számolt be arról, hogy a Gyászfilm című készülő alkotást milyen speciális helyszínen is forgatták a film készítői. Eme nem mindennapi helyszín pedig nem más, mint a kerületünk alatt húzódó kőbányai pincerendszer.

A rendezővel, Szabó Rékával készített interjúból megtudhatjuk, hogy "olyan forgatási helyszínt szerettek volna, amelyben "benne van a pusztulás, az elhagyatottság vagy valami kilátástalanság." Több verzió is felmerült a fóti homokbányától kezdve a tárnoki szeméttelepig, végül Pohárnok Gergővel, a film operatőrével döntöttek a kőbányai pincerendszer mellett, amely "döbbenetes módon közvetít egyrészt valamilyen földalatti, nyomasztó világot, de különös, szinte szakrális terei is vannak".

Szabó Réka szerint a forgatás nagy élmény volt. "Három nap, napi 13-14 órákat dolgozva félórás ebédszünettel a nyirkos hidegben, ahol a lehelet is meglátszott: ezért is, vagy ennek ellenére – a hangulat nagyon jó volt. Fantasztikus csapat dolgozott együtt, embert próbáló körülmények között" - árulta el.

A teljes cikket a szinhaz.hu oldalra kattintva olvashatja el.


A fenti képre kattintva megtekintheti a Halász Glória fényképeiből álló Facebook képgalériát, melyek a film forgatása közben készültek

Forrás: szinhaz.hu


Hírek

Régi képek, emlékek

A Gergely-bánya
Minden a helyére kerül
Régi újhegyi kép
Dolgozik a daru
Átadó ünnepség
Részből egész
Építik a tavat
Áll a szobor
Lakótelep a világ végén
Épül a lego-ház

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia