Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

"Szeresd Kőbányát, szeresd a családodat" filmbemutató május 10-én

Rate this item
(0 votes)

Ezúton szeretettel meghívjuk a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ színháztermébe, 2012. május 10-én, 8 óra 30 perckor kezdődő filmpremierre, mert meg kívánjuk Önnel osztani identitásnevelési tapasztalatainkat, amelyet a Komplex Általános Iskola diákjaival, nevelőivel éltünk át egy éven keresztül.
Továbbá be kívánjuk mutatni azt az igazán szórakoztató 30 perces művészfilmet - amelyet a gyerekek készítettek gyerekekről és Kőbányáról - maguknak az egy esztendő emlékére, továbbá a látogatóknak, hogy hogyan lehet (meg)szeretni a lakóhelyüket, Kőbányát. Jelenlétükkel emelik a gála fényét és örömöt okoznak az alkotó gyereknek, s tán Ők is tudnak Önöknek nyújtani maradandót.

A rendezvény védnökei:

Révész Máriusz országgyűlési képviselő
Balatoni Mónika a Hungarofest kreativ igazgatója
Továbbá a szervezők: a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ munkatársai, a Komplex Általános Iskola munkatársai 

Helyszín: Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ, 1105 Budapest, Szent László tér 7-14.

A „SZERESD KŐBÁNYÁT, SZERESD A CSALÁDOD!” című film alkotói, szereplői, operatőrei 12-17 éves sajátos nevelést igénylő, halmozottan hátrányos helyzetű (tanulási nehézségekkel, beilleszkedési zavarokkal küzdő, enyhén fogyatékos) gyerekek. A kőbányai Gém utcai Komplex Általános Iskola és Intézményeinek tanulói, akiknek egy éven keresztül a tanító város gondolata mentén − néhány elhivatott és kreatív pedagógus (a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ munkatársai, Buzás Kálmán szakmai vezetésével, a TÁMOP 3.2.11/10-1/KMR-2010-0066 támogatásával) személység fejlesztést és azonosságtudat erősítést tűzött ki célul.
A vezérmotívum − „Készítsünk filmet Kőbányáról!” Ebben a feladatban a helytörténeti ismeretek mellett, alapvetően saját maguk, családjuk és közvetlen környezetük megismerése volt a cél, továbbá egy speciális ismeretanyagot is megtanultak: a film keletkezésének egyszerű fázisait. Szem előtt tartottuk, hogy a gyermekek fejlődésének lényeges mozzanata az identitástudat kialakulása a nemzeti hovatartozás tudata, az önkép, a jövőkép, a történelmi tudat, a vallási és kulturális identitás különös tekintettel kerületünkben, Kőbányán, ahol az 1960-as évektől kezdődő lakosságcsere még inkább talajveszetté tette az immáron harmadik generációt. De ha tudja egy kőbányai gyermek vagy felnőtt, hogy például itt volt az első Forma-1, vagy itt találták fel az autót és az eozinmázas porcelánt, sőt aki számított az Kőbányán lakott − és ezt tovább boldogan meséli otthon, vagy társaságban máris egy kötődéssel több jut neki, és még több a szeretett városrésznek. A program egy év alatt valósult meg. A film elkészült, az érdeklődés kiteljesedett a gyerekek körében, akik MA játszottak egy RÉGI VILÁGBAN, amely előrevetíti a JÖVŐJÜKET egy 20. századi technikával, a filmmel.
Pedagógiai módszerünket már csak meg kell osztanunk másokkal, akkor teljes lehet a siker. A bemutatógála, amelyet szokatlan időben, de gyerekekhez és pedagógusokhoz alkalmazkodva: 2012. május 10-én 8.30-11.00 rendezünk meg a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ színháztermében. Küllemében egy nagyvilági díjkiosztó filmgálát mintázunk, kizárólag a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek kedvéért, akik különös ARANYKŐ-díjat kapnak az egy esztendő emlékére, és hovatartozásuk emlékezetéül.


Last modified on Thursday, 10 May 2012 08:41

Hírek

Régi képek, emlékek

Régi újhegyi kép
Zajlik a munka
Föld út
Lakótelep a világ végén
Régi kép
Már állnak a házak
Átadó ünnepség
Elkészült a lakótelep
Folyik az építkezés
Dolgozik a daru

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia